Danilović: Sjedeći ubacivala listić po listić u biračku kutiju

“Tražili su da se vrati materijal, jer je tužilaštvo dužno to da pogleda i vrati. Ni do danas nijesu to vratili”, rekao je Danilović
67 pregleda 54 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 14:56h

Funkcioner DF-a Goran Danilović kazao je da je na biračkom mjestu Breznica 2 u Pljevljima uoči zatvaranja birališta na oktobarskim parlamentarnim izborima jedna osoba, sjedeći, u biračku kutiju ubacivala listić po listić.

On je Televiziji Vijesti rekao da je tu nepravilnost zabilježila i Bošnjačka stranka kamerom mobilnog telefona, a da je riječ o biračkom mjestu na kojem je član Odbora bila bivši poslanik DPS-a Ljubica Aranitović.

“BS je 14. oktobra predala zvanično protest zbog neregularnosti na biračkom mjestu 11. Onda se 17. oktobra okupila Opštinska izborna komisija u proširenom sastavu, a bila su dvojica međunarodnih posmatrača, jedan Njemac i jedan Kazahstanac. BS je danas u koaliciji sa DPS-om, a tada su priložili i snimak mobilnim telefonom, na kojem se vidi kako jedna osoba, oko 19.15 sati ubacuje sjedeći u kutiju listić po listić, dok su ostali van. To je mjesto na kojem je član odbora vaša koleginica Ljubica Aranitović”, rekao je Danilović.

On je rekao da je materijal dostavljen opštinskom tužilaštvu.

“Tražili su da se vrati materijal, jer je tužilaštvo dužno to da pogleda i vrati. Ni do danas nijesu to vratili”, rekao je Danilović, pozivajući tužilaštvo da objavi to što su vidjeli predstavnici međunarodne zajednice.

Aranitović je u izjavi za “Vijesti” odbacila tvrdnje Danilovića, navodeći da je riječ o klasičnoj montaži. Ona je kazala da je u kutiju ubacila samo svoj listić.

Funkcioner BS-a Suljo Mustafić nije odgovarao na pozive i poruke “Vijesti” kako bi komentarisao tvrdnje Danilovića.

Galerija

Bonus video: