Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Kosova

"Uvjeren sam da će i u narednom periodu, naši odnosi biti dodatno unaprijeđeni i kroz intenziviranje kontakata na političkom, ekonomskom i svakom drugom nivou", naveo je Đukanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2013. 11:59h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedniku Vlade Republike Kosovo Hashimu Tačiju, povodom 17. februara - Dana nezavisnosti Republike Kosovo.

Čestitajući praznik, premijer Đukanović je istakao da dobri i sadržajni bilateralni odnosi oslobođeni otvorenih pitanja i osnaženi uzajamnim razumijevanjem, obogaćeni regionalnom saradnjom i zajedničkim evropskim i evroatlantskim prioritetima, predstavljaju pozitivan primjer dobrosusjedske i prijateljske saradnje.

Parada nezavisnosti danas u Prištini>>>

"Uvjeren sam da će i u narednom periodu, naši odnosi biti dodatno unaprijeđeni i kroz intenziviranje kontakata na političkom, ekonomskom i svakom drugom nivou", navedeno je u čestitki crnogorskog premijera.

Crna Gora je oktobra 2008. godine priznala nezavisnost Kosova, a diplomatski odnosi su uspostavljeni početkom 2010. godine. Međutim ambasadori još nisu razmijenjeni jer Podgorica to uslovljava priznanjem postojanja crnogorske manjine na Kosovu. Crnogorsko priznanje Kosova izazvao je revolt u Srbiji, a zvanični Beograd je tada uskratio gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru. Odnosi su normalizovani godinu kasnije imenovanjem novog ambasadora Crne Gore u Beogradu.

Bonus video: