Pozitivna: Vlast ucjenjuje naše članove u Nikšiću

"Postupci vladajuće strukture ili pojedinaca iz istih redova pokazuju još jednom da je demokratija u ovom gradu pritisnuta"
12 komentar(a)
Opština Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Opština Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.02.2013. 10:40h

Pozitivna Crna Gora – Nikšić upozorila je rukovodioce državnih i lokalnih institucija u ovom gradu da prestanu sa pritiscima na članove te partije koji rade u ovim institucijama.

Kako navode iz Pozitivne, neki rukovodioci su i pred nove lokalne izbore počeli sa pritiscima i otvorenim ucjenama na birače partije Darka Pajovića.

"Ovakvi postupci vladajuće strukture ili pojedinaca iz istih redova pokazuju još jednom da je demokratija u ovom gradu pritisnuta nezakonitim metodama, a da se pritisci i ucjene događaju u državnim i lokalnim institucijama i službama", piše u saopštenju.

Prethodno održani lokalni izbori u Nikšiću, i nedemokratska dešavanja nakon izbora u vidu političke korupcije, koja je, kako smatraju u partiji, do dan-danas neriješena i bez adekvatne reakcije tužilaštva, najbolji su pokazatelj da se "izborni procesi održavaju u atmosferi koja je obilježena nedemokratskim metodama onih koji treba da rade u interesu građana i države, zašto i primaju platu od poreskih obveznika Crne Gore, a ne za interes vladajućih partija".

"Nesumnjivo je da će proces i rezultate lokalnih izbora u gradu pod Trebjesom, u svijetlu naših evropskih integracija, pratiti i Evropska unija, što nas dodatno obavezuje kao društvo da budemo odgovorni, a oni koji vrše vlast da prestanu sa nedemokratskim metodama koje nisu dio evropske budućnosti Crne Gore, i koje koče naše društvo da ide naprijed", zaključuju u Pozitivnoj.

Bonus video: