Forca: Ulcinj ne treba da prihvati plan Ministarstva za Dom zdravlja

Planom za reforme i racionalizaciju zdravstvenih usluga planira se da Dom zdravlja Ulcinj bude u nadležnosti barskog
6 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 17:46h

Ulcinj ne treba da prihvati plan resornog Ministarstva da Dom zdravlja tog grada bude pod ingerencijom Zdravstvenog centra u Baru, jer je štetan i nedemokratski, ocijenjeno je iz Force.

Planom za reforme i racionalizaciju zdravstvenih usluga planira se da Dom zdravlja Ulcinj bude u nadležnosti barskog.

Poslanik Force, Genci Nimanbegu, ocijenio je da će se pogoršati situacija radnika u Zdravstvenoj ustanovi u Ulcinju.

“Bilo kakva racionalizacija ili smanjenje potrošnje rezultiraće smanjenjem usluga i radnika u Ulcinju, dok će Bar mnogo više čuvati svoje pozicije, odnosno svoje zaposlene.

Skraćeno, Barani će svoju vodu usmjeriti u svoj mlin”, rekao je Nimanbegu u reagovanju dostavljenom agenciji Mina.

“Bilo kakva racionalizacija ili smanjenje potrošnje rezultiraće smanjenjem usluga i radnika u Ulcinju, dok će Bar mnogo više čuvati svoje pozicije, odnosno svoje zaposlene. Skraćeno, Barani će svoju vodu usmjeriti u svoj mlin”

Kako je rekao, taj plan je rezultat važećeg Prostornog plana Crne Gore koji je usvojen 2008. godine u Skupštini, kojim se Bar određuje kao regionalni centar.

“Bar je regionalni centar, dok je Ulcinj, iako je “centar” Albanaca u Crnoj Gori, koji imaju svoje jezičke, kulturne i društvene specifičnosti, ostaje opštinski centar pri Baru”, kazao je Nimanbegu.

Forca, kako je rekao, nije zadovoljna dosadašnjim nivoom zdravstvenih usluga u Ulcinju.

“Porodilište nikada nije preuzelo punu funksionalnost zbog nemogućnosti da ima hirušku salu. Uticaj lokalne vlasti u rukovođenju Doma zdravlja ne postoji”, kazao je Nimanbegu.

Na zahjtev Opštine da ima svog predstavnika u Upravnom odboru, dodao je, iz Ministarstva nije stigao nikakav odgovor.

“Zato Ulcinj ne smije da prihvati jedan ovakav plan jer je štetan i nedemokratski”, zaključio je Nimanbegu i najavio zahtjev za izmjenu Zakona.

Bonus video: