Popović jedini kandidat za šefa Uprave za sport: Hoće li sad podržati Vujanovića

Upitan da li će prihvatiti poziciju, Popović je kazao: “Procedura je u toku, a i organi LP će zauzeti stav o interesima partije”
65 pregleda 17 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.02.2013. 10:10h

Jedini kandidat za mjesto direktora Uprave za mlade i sport je predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović, saopštila je direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković.

Ona je “Vijestima” kazala da se on jedini prijavio za javni konkurs koji je početkom godine objavila Uprava, a koji je važio do 21.januara.

“Još nijesmo objavili rang-listu, ali se samo jedan kandidat prijavio. Konkurs je završen, a od njega zavisi hoće li prihvatiti poziciju za koju je konkurisao”, kazala je ona.

Upitan da li će prihvatiti poziciju, Popović je kazao: “Procedura je u toku, a i organi LP će zauzeti stav o interesima partije”.

On nije mogao da kaže da li bi sada LP mogla donijeti odluku da podrže kandidata DPS Filipa Vujanovića: “Shodno stavu Predsjedništva i Savjeta LP, nakon ozvaničenja kandidature, GO će donijeti odluku o našem djelovanju”.

Prema tekstu konkursa direktor Uprave imenuje se na period od pet godina, mora imati završen fakultet u četvorogodišnjem trajanju, položen stručni ispit za rad u državnim organima i radno iskustvo u trajanju od pet godina. Iako je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima predviđeno da se starješine državnih uprava i agencija biraju na konkursu, premijer Milo Đukanović je prilikom izbora Vlade u parlamentu, početkom decembra, kazao da će ovu upravu voditi kadar LP.

I pored Sporazuma koji ovu partiju obavezuje “da dogovorom podrži kandidata DPS-a za predsjednika Crne Gore koji bi pobijedio na predstojećim predsjedničkim izborima”, Popović je ranije najavljivao da neće podržati Vujanovića kao predsjedničkog kandidata, dok ne promijeni svoje stavove o identitetskim pitanjima.

Nakon toga, Popović je koalicionom partneru poručio da ukoliko ne dođe do dogovora shodno Sporazumu, ne isključuje mogućnost da na predsjedničkim izborima kandidat LP bude žena.

Bonus video: