Radunović: Pajović odustao zbog Bojovića

Radunoviću je “potpuno očekivana” odluka Pajovića da odustane od predsjedničke trke
71 pregleda 7 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2013. 18:28h

Lider Pozitivne Darko Pajović saopštio je juče da ta partija neće imati svog kandidata na predsjedničkim izborima, jer nijesu uspjeli da obezbijede novac za kampanju.

Pajović je istakao da su on i njegov tim dali sve od sebe kako bi zatvorili finansijsku konstrukciju. On je istovremeno pozvao članove i pristalice Pozitivne da se u narednih mjesec dana fokusiraju na lokalne izbore u Andrijevici i Nikšiću.

Odluka Pajovića da se ne kandiduje zbog finansijskih poteškoća, po mišljenju funkcionera DF Slavena Radunovića, nedovoljan je razlog, jer od problema sa finansijama “pate” sve partije.

Radunoviću je “potpuno očekivana” odluka Pajovića da odustane od predsjedničke trke, nakon što se kandidovao Rade Bojović ispred Pravedne.

“Očekivao sam ovakav epilog od momenta kad sam čuo da se Bojović, siguran sam u dogovoru sa SDP-om, kandidovao, kako bi u svom dvorištu zadržao potencijalne glasače Pajovića iz redova SDP-a. Sve to jer Pajović više ne može da računa na glasove pristalica SDP-a, već isključivo na glasove svoje stranke, što mu očigledno nije dovoljno za rezultat koji je očekivao”, rekao je Radunović “Vijestima”.

Iako je Pajović kazao da se Pozitivna neće baviti predsjedničkim, sve dok se ne završe lokalni izbori u Nikšiću i Andrijevici, Radunović je rekao da od Pozitivne očekuje podršku “makar pred same izbore, jer su opoziciona partija”. Radunović smatra i da odustajanje Pajovića ide naruku Miodragu Lekiću, koji je “sada jedini opozicioni kandidat”, u odnosu na kandidata DPS-a Filipa Vujanovića i Bojovića kao “formalno nezavisnog, a u stvari kandidata Ranka Krivokapića”.

Govoreći o tome je li realno očekivati podršku Lekiću iz redova Pozitivne, nakon propalih pregovora u Nikšiću,Radunović je rekao da je lider DF-a “makar po rijećima Pajovića, od početka do kraja, pregovora imao konstruktivnu ulogu”.

“Nezavisno od toga hoće li biti formalne podrške Pozitivne, mislim da će njihovi glasači, shodno tome što su opozicioni birači, sigurno podžati Lekića”, zaključio je Radunović.

Bonus video: