Krivokapić: Đukanović će morati da objasni odakle mu sat od 106.000

Šef Parlamenta kaže da će Milo Đukanović, kao i svi javni funkcioneri, biti "na skriningu"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2013. 23:58h

Predsjednik Skupštine i lider SDP Ranko Krivokapić je rekao da će premijer Milo Đukanović, kao i svi ostali javni funkcineri, biti “na skriningu” kada je u pitanju njegova imovina i sat vrijedan 106 hiljada eura.

Krivokapić je to kazao na pitanje novinara Hrvatske televizije (HRT) o komentarima u crnogorskim medijima o uvođenju kriznog poreza i Đukanovićevom skupocjenom satu, pri čemu je podsjetio da je u Hrvatskoj “sve počelo” sa satovima bivšeg premijera Iva Sanadera “koji je danas tu gdje jeste”.

Krivokapić je kazao da “kod nas nije počelo sa satovima” jer je Đukanović bio predmet “duvanske afere, pa nadalje”.

“Tu je bilo mnogo djelova, a za neke je sigurno dokazano da su bili dio propagande protiv nezavisnosti Crne Gore. Za ove druge, premijer Đukanović, kao i ja, kao i svih ostalih dvije i po hiljade ljudi(javnih funkcionera) u Crnoj Gori mora prijaviti imovinu, svaku vredniju stvar. Svi smo na tapetu, na skriningu, ne samo naša poglavlja, nego i mi, kao političke ličnosti. Ta će pitanja uvijek biti otvarana i nadam se, razjašnjavana, na pravi način”, rekao je Krivokapić.

“Vijesti” su prije nešto više od godinu dana objavile fotografiju i potvrdu švajcarske komapnije da je časovnik na Đukanovićevoj ruci brenda "Breguet Tourbillon" (Brege Turbiljon) i da košta 91.300 funti (106.076 eura). Đukanović je taj sat u novenbru 2011. nosio na izbornoj konferenciji DPS-a Glavnog grada.

Kad sam čuo za Đukanovićev sat odmah sam se sjetio Sanadera >>>

Tačno vrijeme >>>

Upitan koga će SDP podržati na predsjedničkim izborima, Krivokapić je kazao da ta partija “za sada” zna da neće podržati aktuleniog šefa države Filipa Vujanovića.

“Vidjećemo u razvoju kampanje da li će neko zaslužiti našu podršku ili da budemo ona akcija bijelih listića”, rekao je on.

Krivokapić je kazao da bi bilo “neozbiljno” da se samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzeo funkciju šefa parlamentza kandiduje na predsjedničkim izborima.

Krivokapić je kazao da bi bilo “neozbiljno” da se samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzeo funkciju šefa parlamentza kandiduje na predsjedničkim izborima

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta u susretu sa Milanovićem, posebno je bilo riječi o iskustvima koja je Hrvatska imala u sklopu svojih pregovora, prije svega u poglavljima 23 i 24.

Navodi se da su Krivokapić i Josipović konstatovali da su međusobni odnosi dvije države odlični, „kao i da istorijske veze te dvije zemlje mogu biti snažan vjetar u leđa budućim integracionim procesima Crne Gore.

Josipović je rekao da Hrvatska neće kočiti put Crne Gore ka EU zbog Prevlake.

“Pitanje granice je osjetljivo a mi u Hrvatskoj preferiramo dogovor. Ukoliko dogovor nije moguć, postoje međunarodni mehanizmi poput arbitraže Međunarodnog suda pravde”, naveo je Josipović, prenosi Televizije Crne Gore

I Krivokapić je rekao da smatra da pitanje Prevlake ne opterećuje odnose dvije države:

“Ubjeđen sam da će vlade, kroz našu mješovitu Komisiju naći dogovor za pravičnost i jedne i druge strane.

Krivokapić se juče, kako je saopšteno, susreo i sa članovima Odbora za evropske integracije Hrvatskog Sabora i tom prilikom razgovarao o obavezama sa kojima se suočavao ovaj odbor u dosadašnjem procesu evropskih integracija Hrvatske. Navodi se da se Krivokapić susreo sa predstavnicima crnogorskih iseljenika u Hrvatskoj.

Bonus video: