Pavlović: Vrh SNP-a pokreće svađe u opoziciji

Prema Pavlovićevim riječima, animozitet koji čelništvo SNP-a demonstrira prema Demokratskom frontu obeshrabruje njihove glasače i gura ih u apstinenciju
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 13:18h

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije (SNP) pokreće svađe unutar opozicije, i to je najgora uvertira u kampanju pred lokalne i predsjedničke izbore, smatra poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović.

“To što radi lider SNP-a Srđan Milić i njegov tim, direktna je podrška Demokratskoj partiji socijalista (DPS) pred lokalne izbore u Nikšiću i Andrijevici i još direktnija podršku Filipu Vujanoviću pred predsjedničke izbore”, rekao je Pavlović.

On smatra da SNP mora odmah prestati sa tom, kako je rekao, dvoličnom politikom.

“Da se deklarativno zalaže za objedinjavanje opozicije a da sve čini da ga onemogući, i da deklarativno podržava Miodraga Lekića a da u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i u javnosti povlači poteze koji idu na ruku Vujanoviću”, dodao je Pavlović.

Parlamentarni izbori su, kako je kazao, prošli, i postignuti rezultat je nemoguće naknadno promijeniti.

“Da se deklarativno zalaže za objedinjavanje opozicije a da sve čini da ga onemogući, i da deklarativno podržava Lekića a da u DIK-u i u javnosti povlači poteze koji idu na ruku Vujanoviću”

Pavlović je naveo da su predstojeći lokalni i predsjednički izbori "šansa Miliću i njegovom timu da se iskupe za prethodni izborni poraz".

“Ali oni to neće napraviti ako nastave da ponavljaju greške iz minulog perioda. Povrijeđena liderska sujeta i piljarenje sa dijelovima režima, loši su savezenici koje treba odmah odbaciti”, rekao je Pavlović.

On smatra da je podrška glasača SNP-a Lekiću potpuno prirodna i očekivana, i da je bez nje pobjeda nezavisnog kandidata Fronta teško ostvariva.

“Zato je neophodno da rukovodstvo SNP-a odmah prestane da sije razdor i omrazu unutar opozicije”, kazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, animozitet koji čelništvo SNP-a demonstrira prema Frontu obeshrabruje njihove glasače i gura ih u apstinenciju.

“A čak bi mogao da manji broj njih usmjeri ka režimskom kandidatu, što je Vujanović i izjavio da očekuje. Siguran sam da ogromna većina glasača SNP-a ne odobrava takvu destruktivnu i dvoličnu politiku”, zaključio je Pavlović.

Galerija

Bonus video: