Bojović se ne opterećuje da li će ga neka stranka podržati

Kandidat Pravedne Crne Gore tvrdi da ga više interesuje podrška 7, 8 hiljada građana i podrška onih koji su spremni da odbace politiku vladajuće elite i političku ponudu DF-a
42 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2013. 19:16h

Predsjednički kandidat Pravedne Crne Gore Rade Bojović kazao je da mu je potpuno svejedno da li će ga u kampanji za predsjedničke izbore podržati neka stranka jer je to stvar njihovog izbora.

Bojović, kojeg je politički klub Pravedne podržao kao nezavisnog kandidata grupe građana, tvrdi da ga više interesuje podrška 7, 8 hiljada građana i podrška dijela Crne Gore koji je spreman da odbaci politiku vladajuće elite i političku ponudu Demokratskog fronta (DF).

"SDP će Bojoviću dati logistiku za izbore">>>

"Da li će predsjednik SDP-a, Đukanović ili Medojević pozvati svoje birače da glasaju za mene, pošto su sve to ljudi koji su imali određene periode saradnje sa mnom, to je stvar njihovog izbora. Njihova podrška u ovom našoj političkoj kampanji nije kalkulisana i mi ne želimo time da se opterećujemo", kazao je Bojović.

Govoreći o partiji Ranka Krivokapića, Bojović je kazao da postoje male sličnosti između sadašnjeg SDP-a i one opozicione, antiratne i državotvorne stranke čiji je on osnivač.

“Današnja SDP je dio vlasti, rekao bih da nosi breme odgovornosti kada je u pitanju stvaranje pravedne Crne Gore iako ne osporavam državotvorne zasluge SDP i DPS, ali ja mislim da je tu riječ o jednoj politici koja je završila svoju političku misiju, koja je fokusirana na što duže trajanje na vlasti”, kazao je Bojović.

Mislim da je političar Vujanović porazio pravnika Vujanovića, kazao je Bojović.

Upitan po čemu se razlikuje od kandidata Pozitivne s obzirom na to da obojica ciljaju na isto biračko tijelo, Bojović je kazao da se ove partije u mnogome razlikuju.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

„Radi o jednoj političkoj stranci koja se nije snašla i nije iskoristila šansu i koja se zapetljala u dvorište Demokratskog fronta i odustala od političkih poruka“, naveo je on.

Bojović je rekao da je Pozitivna došla u situaciju da im glavni motiv u kampanji bude očuvanje ili spašavanje biračkog tijela jer nije iskoristila svojku šansu već se zapetljala u dvorište DF-a.

Predstavljajući svoju kandidaturu Bojović je kazao da iza Pravedne ne stoje političke stranke, organizacija, novac, moć "i ono što će stajati iza drugih koji su klasični partijski kandidati". Iako svjesni da izborni zakon otežava učešće na izborima nezavisnim kandidatima i da moraju skupiti preko sedam hiljada potpisa uz lični pristanak, iz Pravedne poručuju da imaju mrežu aktivista koji je taj posao odrađivati na terenu.

Galerija

Bonus video: