Vujanović najrealniji predsjednički kandidat DPS-a

Izvor iz DPS-a kazao je da je u ovom trenutku Vujanović prva opcija i da se kandidatura Lukšića ne čini realnom, jer je odnedavno na važnoj poziciji šefa diplomatije
21 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2013. 15:07h

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović, ukoliko se utvrdi da je njegova kandidatura ustavna, najrealniji je kandidat te stranke na predsjedničkim izborima, a prema istraživanjima partije, visoko se kotira i potpredsjednik Vlade Igor Lukšić, saznaje agencija Mina.

Prema istraživanju koje je uradio DPS za predsjedničke izbore, Vujanović i Lukšić pobijedili bi na izborima.

Izvor iz DPS-a kazao je da je u ovom trenutku Vujanović prva opcija i da se kandidatura Lukšića ne čini realnom, jer je odnedavno na važnoj poziciji ministra vanjskih poslova.

Prema istom izvoru, za ozbiljne kandidate slove ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić i potpredsjednik DPS-a, Željko Štutanović

Lukšić je u novogodišnjem intervju agenciji Mina govorio o ozbiljnim planovima u oblasti vanjskih poslova i evropskih integracija.

Prema istom izvoru, za ozbiljne kandidate slove ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić i potpredsjednik DPS-a, Željko Štutanović.

Opštinski odbori DPS-a završili su proceduru predlaganja kandidata za predsjedničke izbore, čije će ime, kako je ranije najavljeno, biti poznato do 25. januara.

Čelnici Socijaldemokratske partije su saopštili da Vujanović nema ustavno pravo da se ponovo kandiduje na tu funkciju i da nema njihovu političku podršku.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 7. aprila.

Bonus video: