Mandić: Ponosni na Lekića kao predsjednika

"Takav čovjek, kao predsjednik Crne Gore, mogao bi dostojanstveno da obavlja tu funkciju, kako treba našim ustavom i zakonom"
56 pregleda 11 komentar(a)
Andrija Mandić, Nova Božićni koktel, Foto: Beća Čoković
Andrija Mandić, Nova Božićni koktel, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 08.01.2013. 18:14h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je rekao da je bi podrška ostalih opozicionih partija Miodragu Lekiću na predsjedničkim izborima bila dobra prilika da dođe do promjena u Crnoj Gori.

"Mi iz Nove ćemo uraditi sve što je u našoj moći da prvo prikupimo potpise podrške Lekiću. Siguran sam da će i u Bijelom Polju veliki broj građana dati podršku njegovoj kandidaturi pa da onda svojski i bratski odradimo posao koji je do nas, kako bi sve građane, nezavisno od vjerske, nacionalne i druge pripadnosti pozvali da podrže Lekića", poručio je Mandić, na tradicionalnom božićnom koktelu stranke u Bijelom Polju.

On je u susret predsjedničkim izborima rekao da je Lekić nestranačka ličnost, koji je pristao da vodi DF, ističući da je riječ o ozbiljnom i odgovornom čovjeku.

"To je čovjek koga krase sve vrijednosti koje su krasile najbolje ljude u Crnoj Gori prije sto godina. Takav čovjek, kao predsjednik Crne Gore, mogao bi dostojanstveno da obavlja tu funkciju, kako treba našim ustavom i zakonom. I da nam služi na čast i budemo ponosni što imamo takvog predsjednika", kazao je Mandić.

Šef Izvršnog odbora Nove Milutin Đukanović najavio je u ovoj godini put velikih izazova i zadataka.

"Prvi put nakon 20 godina DPS i SDP nijesu osvojili aposlutnu vlast. Oni su ranjeni i zato mi moramo sve da učinimo kako bi na predsjedničkim izborima zadali još jači udarac aktuelnoj vlasti. Ta vlast je u velikim gradovima, kao što su Nikšić, Podgorica, Herceg Novi i Bar izgubila, i da su u tim gradovima bili lokalni izbori danas bi imali drugačiju političku scenu", ocijenio je Đukanović.

On je rekao da su u DF-u ubijeđeni da bi se, ako se svi ujedine u Nikšiću i na predsjedničkim izborima, mogao desiti kraj ove vlasti.

"I to mnogo prije nego što su oni planirali, a neki pesimisti očekivali. Suština političke scene je da treba vjerovati u pobjedu i da se uz istrajnost i upornost može se doći do nje", zaključio je Djukanović.

Bonus video: