Demokrate: DPS-u krivo što je EU stala iza Plana

"Jasno je da je i bez ovog šizofrenog odnosa svog predsjednika prema EU, DPS u velikom problemu zbog međusobnih trvenja u koja se je javnost mogla osvjedočiti
76 pregleda 16 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.06.2018. 14:01h

Jučerašnji prijem predsjednika Crne Gore Alekse Bečića i predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića u Briselu od strane komesara za proširenje Evropske unije (EU), Johanesa Hana, i današnji susreti u sjedištu EU, potvrdili su da je Crna Gora dobila istinski proevropsku i građansku alternativu, kojoj su vrata EU širom otvorena, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Toga kao da je svjestan i DPS, pa su u njihovom saopštenju kojim su se obrušili na predsjednika Demokrata jasno ispoljili koliki problem imaju sa tim što je Plan izbornih reformi Demokrata i GP URA sa najviših adresa iz EU i od strane najznačajnijeg dijela međunarodne zajednice pozdravljen i označen kao konstruktivan. Štaviše, krivo im je jer je EU jučerašnjim susretom stala iza ovog Plana, što je potvrdio i sam Han. Možda ih činjenica da je plan koji su Hanu prezentovala Bečić i Abazović dobio svesrdnu podršku značajnih adresa ne bi toliko sjekirala kada ne bi bila još jedan u nizu znakova koji ih podsjeća na to da oni kao dokazani antievropejci i evroskeptici, niti Crna Gora sa njima na čelu, ne mogu ući u EU", navodi se u saopštenju Demokrata kojim su reagovali na jučerašnje saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS).

U saopštenju Demokrata se dodaje da Plan izbornih reformi ne bi privukao toliku pažnju niti zavrijedio pohvale od prestižnih instanci da aktuelna crnogorska vlast može ispuniti uslove na putu pristupanja EU, zatvoriti neophodna poglavlja, udariti sama na sebe i odreći se privilegija.

"Jasno je da je i bez ovog šizofrenog odnosa svog predsjednika prema EU, DPS u velikom problemu zbog međusobnih trvenja u koja se je javnost mogla osvjedočiti i s obzirom na različite reakcije na Plan izbornih reformi koje su dolazile iz njihovih redova. Tako su svi vidjeli da su, u veoma kratkom vremenskom razmaku, Milovi poslanici izjavljivali kako su protiv Plana Demokrata i URA-e, a drugi dio DPS-a ga prihvatio. To potpuno ogoljavanje i iznošenje na čistac popucalih šavova u DPS-u smatramo još jednim, istina - neplaniranim, ali uspjelim efektom Plana izbornih reformi kojeg su osmislile Demokrate i URA. I da zaključimo, DPS je bez obzira na svoja različita verbalna i vrednosna izjašnjavanja o Evropskoj uniji, svoj do srži antievropski karakter dokazao svojim antievropskim djelovanjem u dugom vremenskom periodu i sasvim je izvjesno da oni neće biti vlast koja će Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: