Vujanović: Ima i drugih iz DPS-a koji bi donijeli pobjedu na izborima

Vujanović je kazao da očekuje da će pobijediti ako ga DPS kandiduje, ali da je spreman da podrži drugog kandidata iz partije
58 pregleda 17 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Beća Čoković
Filip Vujanović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 03.01.2013. 17:40h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je kazao da očekuje da će pobijediti ako ga DPS ponovo kandiduje za tu funkciju, ali da je spreman da podrži drugog kandidata iz svoje partije.

“Iz sve snage se nadam da će DPS odgovorno i u ozbiljnoj proceduri predložiti svog kandidata, da će se nakon toga povesti razgovor sa koalicionim partnerima i da će nakon toga imati konačno poštedu ove moje pozicije iako, pominjanje mog imena doživljavam kao kompliment za ono šta sam radio, ali i prognozu medija da sam ja ako budem kandidat već siguran pobjednik”, kazao je Vujanović.

On je kazao i da bi trebalo vidjeti šta će DPS odlučiti.

“Ukoliko se opredijeli za mene, naravno uz poštovanje onoga što su kapitalne vrijednosti i strategija moje partije, ali ukoliko se opredijeli za drugoga imaće moje povjerenje i podršku”, kazao je Vujanović, i dodao da na nivou potpredsjednika i članova Predsjedništva ima ljudi koji bi iznijeli kampanju i donijeli pobjedu.

Komentarišući medijske spekulacije da će opozicija bojkotovati izbore u Nikšiću i Andrijevici, ako ne budu raspisani u Glavnom gradu, Vujanović je kazao da izbore u Podgorici može da raspiše samo Skupština opštine Podgorica.

“Ukoliko ona, kao ove druge dvije opštine opredijeli skraćenje mandata, onda će to biti iskaz odnosa prema funkcionisanju te skupštine. Koliko vidimo, Skupština Podgorice ima podršku dviju partija, i to Narodne stranke i DSS, koji imaju svoje jasne političke motive zbog kojih ih podržavaju. Mislim da je između Podgorice, Andrijevice i Nikšića teško uspostaviti paralelu”, kazao je Vujanović, koji je u Bijelom Polju prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Opštine.

Vujanović je rekao da ne vjeruje da će se “naša opozicija koja ima svoju ozbiljnost, odgovornost i zrelost”, odlučiti na bojkot izbora.

“I sama sebe eliminisati iz političkog života za naredni izborni ciklus u dvije opštine. I to u dvije važne opštine. Jednoj na sjeveru, u Andrijevici, i drugoj važnoj u Nikšiću gdje će građani naći motivaciju da učestvuju na izborima”, dodao je Vujanović.

Bonus video: