Lekić kandidat za predsjednika Crne Gore

Predsjedništvo DF-a bi trebalo da raspravlja o tome da otvori prostor za Pozitivnu Crnu Goru i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da lakše podrže Lekića
86 pregleda 76 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 19:23h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić ulazi u trku za predsjednika Crne Gore, a šire predsjedništvo Fronta će sjutra potvrditi njegovu kandidaturu.

Funkcioner Fronta Goran Danilović je rekao da će se sjutra odlučiti i da li će Lekić biti kandidovan kao dio stranke ili nezavisni kandidat.

Najavljeno je da će uže predsjedništvo DF-a na današnjoj sjednici raspravljati o kandidaturi Lekića koga su, u izjavama za medije, podržali predsjednici Nove srpske demokartije i Pokreta za promjene, Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

Predsjedništvo DF-a bi, prema informacijama “Vijesti”, trebalo da raspravlja o tome da otvori prostor za Pozitivnu Crnu Goru i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da lakše podrže Lekića na predsjedničkim izborima.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

Lekić je prije nekoliko dana najavio da će do Nove godine imati jasan stav o kandidaturi na predsjedničkim izborima, koji će se vjerovatno održati u aprilu.

On je kazao da nema nikakve nelogičnosti u tome da se na predsjedničkim izborima kandiduje kao nezavisni kandidat, najavljući da će zamrznuti funkciju u DF.

Iako obavlja funkciju predsjednika Fronta i poslanika tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore, Lekić je ranije pojasnio da je nezavisna kandidatura moguća i legitimna opcija jer je DF široka koalicija sastavljena od partija, klubova, udruženja i nestranačkih osoba kojima i on pripada.

Lekić je ranije kazao da DF ne bi trebalo da "forsirano nagovara" druge partije da prihvate njegovog kandidata: "Naravno, zajednički kandidat je poželjan za zajedničku stvar opozicione javnosti. Toga treba da su svjesne sve partije koje se smatraju opozicionim, koje zatim treba da samostalno odluče o svemu tome, i da javno preuzmu odgovornost za izbor koji su napravili".

Predsjednik DPS Milo Đukanović je ranije kazao da ta partija još nije razmatrala ko će biti njen kandidat za predsjednika, te da će njegovo ime biti poznato u prvih 15 dana naredne godine. Televizija Crne Gore prethodno je objavila da će DPS kandidovati Filipa Vujanovića.

Iz Pozitivne Crne Gore je saopšteno da će do kraja januara saopštiti stav o predsjedničkim izborima i kandidatu, dok je lider SNP Srđan Milić kazao da se on neće kandidovati, ali nije isključio mogućnost da ta stranka ima svog predstavnika na predsjedničkim izborima.

Galerija

Bonus video: