Nikčević: Za Nikšić prioriteti rebalans budžeta i privremeno finansiranje

Predstavnici opozicionih partija kako su i ranije najavili, neće učestvovati u radu nikšićke skupštine
57 pregleda 4 komentar(a)
Radivoje Nikčević, Foto: Savo Prelević
Radivoje Nikčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.12.2012. 12:54h

Donošenje odluke o privremenom finansiranju u naredna tri mjeseca, rebalans budžeta i formiranje radnih tijela parlamenta, prioriteti su u radu narednih sjednica Skupštine Opštine (SO) Nikšić, kazao je funkcioner Demokratske partije socijalista Radivoje Nikčević.

Predsjednik SO Nikšić Sonja Nikčević u petak je na sastanku sa predsjednicima dijela opštinskih odbora političkih partija i nezavisnim kandidatom Dragom Đurovićem dogovorila da u utorak bude održana nova sjednica lokalnog parlamenta.

Upitan da li će DPS kandidovati svog predstavnika za mjesto predsjednika Nikšića i kada, Nikčević je agenciji MINA kazao da je prioritet staviti u funkciju sam parlament, oformiti njegova radna tijela i donijeti odluke koje će stvoriti uslove za legitiman rad u narednom periodu.

“Imajući u vidu da nema uslova za donošenje budžeta nadležni skupštinski organi predložiće opštini odluku o privremenom finansiranju. A posle Nove godine dogovaraćemo se o narednim koracima”, kazao je Nikčević, navodeći da je to sve što se u ovom trenutku može i treba uraditi.

Predstavnici opozicionih partija kako su i ranije najavili, neće učestvovati u radu nikšićke skupštine, jer kako navode, ne žele da budu saučesnici u političkoj korupciji.

Odbornok Demokratskog fronta Veljko Vasiljević kazao je agenciji MINA da više nije rijč o nikšićkoj skupštini, jer to tijelo treba da predstavlja većina izabranih voljom građana, a ne da se formira političkim manipulacijama.

“Front, Socijalistička narodna partija i Pozitivna Crna Gora neće učestvovati u radu tog skupa”, rekao je on.

Predsavnik SNP-a Dragutin Raičević potvrdio je da neće učestvovati u radu nikšićke skupštine.

“Koalicija DPS-SDP ima većinu, pa neka odlučuju sami, pošto im je narod navodno na proteklim izborima ukazao povjerenje”, rekao je on.

Bonus video: