Rangel i Husović: Multietničnost jedna od najvažnijih vrijednosti Crne Gore

Naglašeno je da Crna Gora ima punu podršku Bošnjačke stranke u daljim pregovorima sa Evropskom unijom, te da članstvo države u NATO savez predstavlja novi kvalitet u smislu stabilnosti
57 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2018. 16:51h

Delegacija Evropske narodne partije (EPP), predvođena potpredsjednikom i poslanikom u Evropskom parlamentu, Paulom Rangelom, sastala se sa rukovodstvom Bošnjačke stranke, koje je predvodio predsjednik Rafet Husović, saopšteno je iz BS.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj društveno-političkoj situciji u Crnoj Gori, te o ulozi Bošnjačke stranke u smislu jačanja demokratskih procesa.

Naglašeno je da Crna Gora ima punu podršku Bošnjačke stranke u daljim pregovorima sa Evropskom unijom, te da članstvo države u NATO savez predstavlja novi kvalitet u smislu stabilnosti.

Delegacija EPP-a, kroz nekoliko sastanaka, razgovarala je i sa ministrima u Vladi iz redova Bošnjačke stranke, Kemalom Purišićem i Osmanom Nurkovićem, političkim direktorom Suljom Mustafićem, poslanicima BS-a Ervinom Ibrahimovićem i Nedžadom Dreševićem, kao i sa predstavnicima pojedinih opštinskih odbora, predstavnicima Foruma mladih i Foruma žena.

Sastanci su protekli u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi uz izraženo očekivanje obje strane o jačanju daljih aktivnosti u procesu učlanjenja Bošnjačke stranke u političku porodicu Evropske narodne partije.

Galerija

Bonus video: