Pozitivna i SNP znaju da Lekić može da pobijedi

"Ako je neprihvatljivo da imamo jedinstvenog kandidata, onda i model da svaka opoziciona partija u prvom krugu koja ima svog predstavnika ima određeni smisao"
57 pregleda 56 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.12.2012. 11:50h

Za opoziciju bi najuspješnije rješenje za predsjedničke izbore bilo da Pozitivna Crna Gora i Socijalistička narodna partija (SNP) pristupe Demokratskom frontu (DF) kako bi sa snagom od 36 poslanika i jedinstvenom opozicionom političkom grupacijom stali iza jednog kandidata, ocijenio je lider Nove srpske demokratije (Nova) i član Predsjedništva DF Andrija Mandić u razgovoru za “Vijesti”.

Komentarišući da li sva dešavanja oko formiranja vlasti u Nikšiću pokazuju da je gotovo nemoguće da opozicija nastupi sa zajedničkim predsjedničkim kandidatom, Mandić je rekao da “čvrsto vjeruje da naš kandidat ima velike šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima”.

“Vjerujem da ovu činjenicu znaju i u drugim opozicionim strukturama. Smatram da je neophodno da opozicija počne da se dogovara i da sve eventualne nedoumice rješava u međusobnim razgovorima, kako bi na kraju sve rezultiralo uspjehom”.

  • Mislite da je dogovor, ipak, moguć?

Ako je neprihvatljivo da imamo jedinstvenog kandidata, onda i model da svaka opoziciona partija u prvom krugu koja ima svog predstavnika ima određeni smisao.

To bi za posljedicu moglo imati da DPS i SDP imaju odvojene kandidate, a što bi sve ukupno dovelo do povećanja izlaznosti i rješavanja predsjedničkih izbora u drugom krugu u kojem bi sve opozicine stranke trebalo da stanu iza opozicionog predstavnika koji je dobio najviše glasova.

  • Da li ste razgovarali sa Lekićem o kandidaturi na predsjedničkim izborimai i da li je pristao?

Naravno da smo razgovarali, ali najbolji odgovor na ovo pitanje može dati Lekić. Što se tiče Nove i mene, Lekić ima našu punu podršku.

Opširnije u štampanom izdanju

Da li su Lekićeve obaveze na fakultetu u Rimu jedini razlog zašto nije više prisutan na političkoj sceni? O skukobu DF – Pozitivna. Kako DF planira da spriječi navodnu političku korupciju kako se ne bi ponovili Nikšić, Podgorica i Andrijevica?

Bonus video: