Nastavak konstitutivne sjednice SO Nikšić i dalje neizvjestan

Pozitivna je više puta tražila od Draga Đurovića da vrati mandat koji je osvojio sa njihove liste, što je on odbio tako da sada u lokalnom parlamentu djeluje kao nezasvisni odbornik
16 komentar(a)
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 10.12.2012. 15:03h

Nastavak konstitutivne sjednice nikšićkog Parlamenta ni nakon današnjeg sastanka predsjednika odborničkih klubova i predsjedavajućeg SO Gojka Tomića još nije poznat.

"Pozivu su se odazvali svi predsjednici odborničkih klubova ali nakon dvočasovne diskusije vratili smo se na početak. Koalicija za Evropski Nikšić traži da se sjednica nastavi i da se verifikuje mandat Sonji Nikčević, dok opozicija traži da se ispoštuje zahtjev 21 odbornika i da se ponovi glasanje, tako da se u principu vrtimo u krug”, kazao je Tomić “Vijestima”.

Tomić je na sastanak pozvao i bivšeg odbornika Pozitivne, a sada nezavisnog kandidata Draga Đurovića.

Pozitivna će tražiti da DPS vrati mandat koji im je, kako kažu, otela i optužila tu partiju da je imala za cilj da stvori krizu i izazove nove izbore

Đurović je zajedno sa odbornicima Koalicije za Evropski Nikšić napustio sjednicu lokalnog parlamenta održanu 29. novembra zbog čega opozicija nije imala kvorum da traži da se ponovo glasa za predsjednika Skupštine, ocjenujujući da je bilo neregularnosti u glasanju kada je pobijedila predstavnica vlasti Sonja Nikčević.

Đurović je isključen iz Pozitivne nakon što je, zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić, toga dana napustio sjednicu SO i tako onemogućio ponovno glasanje za predsjednika Skupštine koje je tražila opozicija zbog navodnih neregularnosti u izboru predstavnika vlasti Sonje Nikčević na tu funkciju.

Pozitivna je više puta tražila od Đurovića da vrati mandat koji je osvojio sa njihove liste, što je on odbio tako da sada u lokalnom parlamentu djeluje kao nezasvisni odbornik.

Pozitivna će tražiti da Demokratska partija socijalista (DPS) vrati mandat koji im je, kako kažu, otela i optužila tu partiju da je imala za cilj da stvori krizu i izazove nove izbore.

Bonus video: