"GRAĐANIMA NUDE SAMO RUŠENJE VLASTI"

Nikolić: Šarkić, Perović i Hodžić samo dekor opozicije

2471 pregleda 15 komentar(a)
Miloš Nikolić
Miloš Nikolić

Javni nastupi organizatora protesta posljednjih dana jasno su pokazali da se ne radi o građanskom već o političkom djelovanju u svim aspektima, ocjenjuje poslanik DPS-a, Miloš Nikolić

"Njihov vokabular je u potpunosti politički a ne građanski, i predstavlja sublimat onoga što opozicija decenijama bezuspješno ponavlja. Zahtjevi koje ističu su svojevrsni politički pamfleti, što je potpuno legitimno ukoliko se i formalno definišu kao politička partija. Jedan od organizatora protesta Džemal Perović čak precizno kaže da „predstavnike inicijativnog odbora vidi u novoj Vladi“, što su takođe političke aspiracije", navodi Nikoliš.

On dodaje da se partijsko djelovanje najbolje vidi u organizacionom pogledu.

"Po sopstvenom priznanju, oni se oslanjaju na infrastrukturu opozicije i finansijsku podršku, od plakata, preko autobusa, do bine... Sada je svima jasno da iza protesta ne stoje Omer Šarkić, Džemal Perović, Demir Hodžić i drugi koji se tako predstavljaju, već da je minorni pokret URA od početka manipulisao njima sa sviješću da nema autoritet kod građana, krijući se iza navodnog inicijativnog odbora koji su, kako sami kažu, organizovali jednom „čat konferencijom“. Tu namjeru da URA prikriveno djeluje iza navodne građanske inicijative prozreo je njihov dojučerašnji partner Aleksa Bečić koji otvoreno pokušava da preuzme inicijativu. U tom cilju okupio je i manje političke subjekte na čelu sa Miodragom Lekićem i Vladimirom Pavićevićem, osmislio svoj slogan, i krenuo u partijsku kampanju na lokalnom nivou. Naravno, DF sve to vidi, i uključuje se u akciju dovođenja aktivista iz svih opština, oslanjajući se na iskustvo iz 2015. i 2016. Osnovane su tvrdnje i da su uloge ovako podijeljene u skladu sa scenarijom inostranog reditelja koji ovo sinhronizovano radi sa protestima u susjedstvu. Izgleda da je ovoga puta važnija uloga dodijeljena Demokratama u odnosu na DF, mada su realnije procjene da Bečić pokušava da prevesla lidere DF i da stane na čelo opozicije „mirnim putem“, bez oporih riječi i svađa na koje se svode njihovi odnosi, s krajnjim ciljem da ih iskoristi i da se neligitimnim putem dočepa vlasti", piše u saopštenju Nikolića.

Poslanik DPSa Perovića, Šarkića, Hodžića naziva "dekorom opozicije".

"Ipak, pitanje je dana kada će isplivati na vidjelo samo trenutno potisnuti antagonizmi i nesuglasice između opozicionih partija, koje građanima ne nude ništa drugo osim rušenja vlasti po svaku cijenu. Dometi takve politike dobro su poznati većinskoj crnogorskoj javnosti. Kad je riječ o protestima, vidno blijedi uloga njihovog političkog pokretača, koji iz Londona obećava zlatna brda i doline, sve uz snažnu podršku nezavisnog poslanika Rudovića. Iako se iz petnih žila upinje da podrži proteste, nudeći Crnoj Gori spasilačke usluge, ovi istureni organizatori su se ogradili od njega i okarakterisali ga kao tajkuna. U datim okolnostima veoma je važna uloga ključnih međunarodnih partnera koji bezuslovno traže da se stvari rješavaju isključivo kroz dijalog, u okviru institucija sistema, afirmišući rezultate koje Crna Gora postiže na unutrašnjem planu i njen značajan doprinos stabilnosti regiona", zaključuje Nikolić.

Preporučujemo za Vas