Pozitivna: Izbor predsjednika SO Nikšić nadgledala policija

Načelnik policije Dragan Blagojević kazao je da su policajci bili u zgradi kao dio obezbjeđenja, zbog ranijih protesta dijela radnika nikšićke Željezare ispred SO Nikšić
168 pregleda 64 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2012. 08:25h

Pozitivna Crna Gora optužila je službenike nikšićke policije Radonju-Raca Mujovića i Branka Zmajevića da su bili u sali Skupštine opštine Nikšić tokom glasanja o izboru predsjednika SO, iako im je to zabranjeno policijskim kodeksom.

Na snimku koji je “Vijestima” dostavljen iz Pozitivne vidi se Mujović u civilu kako posmatra dešavanja u skupštinskoj sali dok su odbornici raspravljali o izboru predsjednika nikšićke skupštine.

Pozitivna CG: Niko iz vrha Pozitivne nije režirao podršku DPS-u u Nikšiću>>>

Lukšić: Novi izbori u Nikšiću bi otklonili sve dileme>>>

Tuponja: Nema novih izbora, DPS neka vrati mandat>>>

DF: Nema potrebe za novim izborima u Nikšiću>>>

Drago Đurović zadržao mandat i sad sam odlučuje o volji 23.000 građana>>>

Direktor Pozitivne Crne Gore Srđan Perić navodi da se na snimcima sa sjednice SO Nikšić, koje posjeduje ta stranka, uz Mujovića i Zmajevića vide još neka lica iz bezbjednosnih struktura, iako za to nema nikakvog zakonskog niti političkog utemeljenja.

“Pozivamo nadležne organe da ispitaju pod kojim okolnostima, odnosno iz kojeg razloga su oni bili prisutni i da o tome informišu prije svega građane Nikšića a potom i cijelu crnogorsku javnost, jer se radilo o trenutku kada se valorizovala izborna volja građana”, kazao je Perić.

Odbornik Pozitivne Drago Đurović je u četvrtak zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić napustio sjednicu lokalnog parlamenta zbog čega opozicija nije imala kvorum da traži da se ponovo glasa za predsjednika Skupštine, ocjenujući da je bilo neregularnosti u glasanju kada je pobijedila predstavnica vlasti Sonja Nikčević.

Drago Đurović

Đurović je kasnije zbog toga isključen iz stranke, ali je odbio da vrati odbornički mandat.

Mujović nije želio da komentariše optužbe Pozitivne, navodeći da je njegov pretpostavljeni nadležan da daje izjave za javnost.

“Mene lično nije ništa interesovalo što se dešavalo unutra niti sam čemu doprinio... To je sektor koji opslužujemo i pratili smo ga, kao i svako dešavanje“, kazao je Mujović.

Kodeks policijske etike propisuje da policijski službenik ne smije djelovati za ili protiv neke političke stranke, prisustvovati političkom skupu ili učestvovati u sličnim aktivnostima.

Dok se Zmajević nije javljao na telefone poznate redakciji, načelnik nikšićke policije Dragan Blagojević kazao je da su policajci bili u zgradi kao dio obezbjeđenja, zbog ranijih protesta dijela radnika nikšićke Željezare.

On je pojasnio da nema govora da je policajac tu bio zbog političkih pritisaka.

"Policajci su bili tamo zbog obezbjeđenja protestnog skupa bivših radnika Željezare koji traže regulisanje penzija i da su inače službenici svakog dana od početku protesta na tom mjestu”, kazao je Blagojević.

Galerija

Bonus video: