Vukčević: Bitno je samo je li opozicija sposobna da predsjedava odborima

On smatra da je opozicija ovih dana pokazala svoju nesposobnost, kada je u pitanju formiranje lokalne vlasti u Niksiću
8 komentar(a)
Zoran Vukčević, DPS, Foto: Boris Pejović, arhiva "Vijesti"
Zoran Vukčević, DPS, Foto: Boris Pejović, arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2012. 16:11h

Broj skupštinskih odbora kojim će predsjedavati opozicija suštinski nije bitan, već da li njeni predstavnici imaju kapaciteta i stručnih kompetencija za te funkcije, smatra poslanički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Zoran Vukčević.

Komentarišući zahtjeve opozicionih stranaka koje traže da njihovi predstavnici predsjedavaju sa šest odbora, Vukčević je kazao da su opozicionari bili na čelu skupštinskih tijela u ranijem sazivu, navodeći da njihov rad ne može dobiti prelaznu ocjenu.

“Za to najbolje govore primjeri. Opozicija mora biti konstuktivni faktor a ne destruktivni, nije moguće biti na čelu skupštinskih odbora, a da ne poštuje svoju državu”, kazao je Vukčević agenciji MINA.

On smatra da je opozicija ovih dana pokazala svoju nesposobnost, kada je u pitanju formiranje lokalne vlasti u Niksiću.

“Na takav način nije moguće podržati Crnu Goru na njenom evropskom putu. Za uspješniju Crnu Goru potrebna je i efikasna i efektivna opozicija”, naveo je Vukčević.

Opozicija, kako je dodao, nije dorasla svojoj ulozi.

“Opozicija ne može pomoći svojoj državi kada im se aktivnost sastoji u najvećem dijelu na neopravdanoj kritici vlasti. Jer da bi te stranke bile konstruktivne potrebno je da, prije svega, dominira znanje”, rekao je Vukčević.

Administrativni odbor prošle sedmice je odlučio da predstavnici opozicije predsjedavaju sa tri skupštinska odbora i najvjerovatnije Komisijom za praćenje postupka privatizacije.

Bonus video: