DPS: Logično da Pozitivnoj uputimo predloge za saradnju u Nikšiću

Građani Nikšića su, kako se navodi, na parlamentarnim i lokalnim izborima svoje povjerenje dominantno poklonili DPS-u
23 komentar(a)
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 28.11.2012. 14:49h

Demokratska partija socijalista (DPS) ima obavezu da sačuva povjerenje koje su joj ukazali građani Nikšića i njeni odbornici će se na sjutrašnoj sjednici lokalnog parlamenta odgovorno odnositi prema povjerenim mandatima.

Iz DPS-a su saopštili da su, kao partija sa najvećim brojem osvojenih mandata, cijenili da je razumljivo i logično da oni budu stranka koja će pokrenuti inicijativu za formiranje lokalne vlasti i uputili su Pozitivnoj Crnoj Gori tri modela za saradnju na lokalnom nivou.

Već skoro dva mjeseca nakon održanih izbora svjedoci su, kako navode, „krajnje neodgovornog i kalkulantskog ponašanja opozicionih partija, u kom nijesu željeli na bilo koji način da učestvuju niti mu doprinose“.

„U obavezi smo prema građanima da sačuvamo povjerenje koje su nam ukazali. Nema sumnje da će se odbornici DPS-a i na sjutrašnjoj i na svakoj drugoj sjednici nikšićkog parlamenta odgovorno, u punom kapacitetu i u interesu građana odnositi prema povjerenim mandatima“, kaže se u saopštenju.

Građani Nikšića su, kako se navodi, na parlamentarnim i lokalnim izborima svoje povjerenje dominantno poklonili DPS-u, koaliciji Evropska Crna Gora i Evropski Nikšić.

„Da smo na lokalnom nivou postigli uspjeh jednak onome na državnom, danas bi Nikšić imao novu lokalnu vlast koja bi već radila u punom kapacitetu. Ipak, vrlo ozbiljno smo shvatili poruku koju su nam birači uputili razlikom u osvojenim glasovima na lokalnim i parlamentarnim izborima 14. oktobra“, saopštili su iz DPS-a.

Bonus video: