Pozitivna: Front će biti odgovoran za raspisivanje novih izbora

"Ukoliko dođe do novih izbora, to je odgovornost onih koji nijesu spremni da potpišu dogovoreno", kazala je Jasavić
83 pregleda 67 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Luka Zeković
Azra Jasavić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.11.2012. 13:20h

Demokratski front (DF) biće odgovoran u slučaju raspisivanja novih izbora u Nikšiću, poručili su iz Pozitivne Crne Gore.

Potpredsjednik Pozitivne, Azra Jasavić, tvrdi da je ta stranka krajnje konstruktivno pristupila političkom dogovoru.

Prema njenim riječima, Pozitivna je pokazala visok stepen odgovornosti prema građanima Nikšića i kolegijalno poštovanja prema učesnicima pregovora, kao i spremnost da dogovoreno potpiše "što je očekivala i od DF-a".

"Ukoliko dođe do novih izbora, to je odgovornost onih koji nijesu spremni da potpišu dogovoreno, a to je u ovom slucaju DF", kazala je Jasavić agenciji Mina.

Ona je ocijenila da bi, nažalost, u tom slučaju na gubitku bila kompletna opzicija i svi crnogorski građani, posebno oni koji su na proteklim parlamentarnim izborima pokazali otvorenu volju za političkim promjenama.

Na pitanje kako će biti verifikovan mandat novog odbornika Pozitivne, i šta će biti ako se predstavnici koalicije Za evropski Nikšić ne pojave na sjednici Skupštine opštine zakazanoj za sjutra, Jasavić je kazala da je verifikacija proces koji se odvija po automatizmu.

"To nije stvar ničije političke volje, već izraz volje građana Nikšića koja je jasno iskazana na oktobarskim lokalnim izborima, što je Skupština opštine dužna samo da verifikuje", smatra ona.

Jasavić je podsjetila da, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, Skupština opštine samo verifikuje mandate.

"A prema odredbama Poslovnika o radu Skupštine opštine Nikšić, kao i njenog Statuta, o verifikaciji odbornika se ne glasa, što znači da Skupština u konkretnom slučaju ne odlučuje o tom pitanju", kazala je ona.

Funkcioner Pozitivne, Vera Miljanić, podnijela je u utorak ostavku na mjesto odbornika u nikšićkom parlamentu, tako da, do verifikovanja mandata novom odborniku te stranke, i vlast i opozicija imaju po 20 predstavnika.

Bonus video: