Janko Vučinić kao zadnji adut

Jedine nestranačke ličnosti koje su odbornici Fronta u Nikšiću, a što je uslov da bi neko bio izabran za predsjednika SO su Janko Vučinić i Ognjen Jovović
118 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2012. 19:20h

Demokratski front (DF) neće odgovarati na predlog sporazuma Pozitivne Crne Gore za formiranje vlasti u Nikšiću, koji je ta partije uputila opozicionom savezu Miodraga Lekića, već će u četvrtak predložiti nestranačku ličnost za predsjednika Skupštine opštine Nikšić i do tada dvije strane neće pregovarati.

Jedine nestranačke ličnosti koje su odbornici DF u Nikšiću, a što je uslov da bi neko bio izabran za predsjednika SO su Janko Vučinić i Ognjen Jovović. Prema informacijama “Vijesti” iz DF, Vučinić je najozbiljniji kandidat za tu funkciju.

Može li DPS pomrsiti konce pregovorima u Nikšiću>>>

Danilović: Ne pada nam na pamet da Pozitivnoj damo mjesto predsjednika SO>>>

Bojanić: Neće biti više pregovora, DF da se odluči do četvrtka>>>

Nikčević: Ako se opozicija ne dogovori do četvrtka treba ići na nove izbore>>>

Takav ishod uslijedio je nakon što je sjednica nikšičkog parlamenta juče odložena za 29. novembar jer, kako je objasnio predsjedavajući Gojko Tomić, nije dostavljen nijedan predlog za predsjednika SO. Odbornici nijesu raspravaljli ni o kandidatu za predsjednika Opštine.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

Uoči početka sjednice funkcioner DF-a Milutin Đukanović povukao je kandidaturu za funkciju gradonačelnika, dok je Vera Miljanić istupila iz Pozitivne i dala ostavku na mjesto odbornika u SO Nikšić.

Iako su predstavnici DF-a, Pozitivne i SNP-a preksinoć bili na korak do dogovora, stvari su se promijenile nakon što je Pozitivna DF-u uputila dokument na osnovu kojeg od svih konstituenata Lekićevog saveza traži da prije sjednice potpišu da će poštovati državne simbole i javno demantuju navode da stranka Darka Pajovića nije željela Srbina na čelo Nikšića.

Predstavnici tri lokalne partije prethodno su dogovorili da gradonačelnik Nikšića bude kandidat DF-a Milutin Đukanović, koji bi istupio iz članstva u Novoj, dok bi mjesto predsjednika Skupštine pripalo kandidatu Pozitivne.

Galerija

Bonus video: