Odbornici Demokratskog fronta napustili zasjedanje SO Kotor

Za sekretara Skupštine opštine Kotor treći put je izabrana Dušanka Banićević
56 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2012. 16:45h

Odbornici Demokratskog fronta (DF) napustili su zasjedanje kotorskog parlamenta, nezadovoljni zastupljenošću opozicije u radnim tijelima Skupštine Opštine Kotor.

Nakon izbora članova skupštinskih odbora i radnih tijela, u Odbor za izbor i imenovanja su izabrani Vasko Ševaljević i Ilija Mlinarević iz Demokratske partije socijalista (DPS), Ivan Ilić iz Socijaldemokratske partije (SDP) i Mićo Dobriša iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Izabrani odbor je predložio članove drugih odbora, a u ime DF zahtjev je iznio Branko Kovačević.

"Shodno volji građana i izbornom rezultatu, u skladu sa činjenicom da koalicija na vlasti ima 18, a opozicija 15 odbornika, smatram da opoziciji treba da pripadnu tri predsjednika radnih tijela", kazao je Kovačević.

Skupštinska većina nije udovoljila zahtjevu, a nakon niza pauza i pregovora, odbornici DF-a napustili su skupštinsko zasjedanje, nakon čega su izabrani predsjednici i članovi odbora i radnih tijela.

Za predsjednika Odbora za statut i propise izabrana je Dragica Perović iz Demokratske srpske stranke (DSS), Željko Aprcović i Željko Avramović iz DPS-a i Vido Drašković iz Liberalne partije (LP).

U Odbor za privredu i finansije za predsjednika je izabrana Stanislava Subotić iz DPS-a, Bruna Lončarević iz SDP-a, Mato Pasinović iz LP i Bojan Broćić iz Pozitivne Crne Gore.

U Odbor za planiranje uređenja prostora za predsjednika je izabran Željko Aprcović (DPS), a članovi su Dejan Adžić (DPS), Slađana Gopčević (SNP) i Ranko Proroković (Pozitivna Crna Gora).

Predsjednik Odbora za društvene djelatnosti je Ljubenko Borović iz SNP-a, a članovi su Mileva Pejaković Vujošević (DPS), Ljiljana Velić (HGI), Nikola Mršulja (DPS) i Mladen Živković iz Pozitivne.

Predsjednik Odbora za vjerska pitanja je član DPS-a Aleksandar Stjepčević, a članovi su Nedjeljko Moškov (DPS), Aleksandra Sindik (SNP) i Olga Duhović (SDP).

Za sekretara Skupštine opštine Kotor treći put je izabrana Dušanka Banićević.

Bez glasa protiv, sa 21 glasom za i sedam uzdržanih Banićević je na taj način ušla u treći mandat na poslovima koje u Skupštini obavlja od 2005.

Bonus video: