Vujanović: Sve zločine treba kazniti

"Znamo da je tokom "Oluje" i nakon nje bilo zločina na civilima da je bilo mnogo žrtava da je bilo mnogo prognanih, oko 200.000"
61 pregleda 5 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.11.2012. 19:16h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da do sada nije komentarisao presudu hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču jer je on "principijelno zastupao stav da se za sve zločine izrekne kazna adekvatna onome što je učinjeni zločin“.

"Znamo da je tokom "Oluje" i nakon nje bilo zločina na civilima da je bilo mnogo žrtava da je bilo mnogo prognanih, oko 200.000. Izvjesno je da državna politika Hrvatske kako je to saopšteno ima potrebu da te zločine sankcioniše i pronađe one koji su krivi i omogući da se ostvari ono što je obaveza svih

.Znači sve zločine koji su se desili na prostoru bivše u procesu raspada Jugoslavije, zbog žrtava zbog potrebe da se kazne oni koji su ih počinili zbog potrebe da se postigne pomirenje, nužno je da se sve preduzme od svake države kako bi se pronašli krivci i adekvatno kaznili“, rekao je Vujanović.

Govoreći o hapšenju dvojice policajaca u Beranama, zbog sumnje da su prije četiri godine, kada je na čelu policije bio njegov savjetnik Veselin Veljjović ubili sugrađanina Miroslava Šoškića, Vujanović je kazao da „sva hapšenja i lišavanja slobode koja su u funkciji otkrivanja krivičnih djela i njihovih počinilaca komentariše vrlo pozitivno“.

„Mislim da je sve ono što je rasvjetljenje krivičnog djela velika dobit policije i organa koja su preduzela gonjenje i sve ono što je u funkciji borbe protiv kriminala imaće od mene maksimalnu pomoć“, rekao je Vujanović.

Bonus video: