Pajović: Sve što dogovorimo sa Lekićem, Medojević i Mandić sruše

"Učinili smo sve da do dogovora dođe, ali sa tim ljudima očigledno dogovora i promjena nema"
61 pregleda 253 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2012. 18:52h

Lider Pozitivne Darko Pajović ocijenio je da su promjene u Crnoj Gori nemoguće sa ljudima kao što su funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Nebojša Medojević, jer su oni, kako je rekao, “garant opstanka DPS-a na vlasti”, zbog čega ih “vjerovatno i njeguju sve ove godine”.

On je poručio da Pozitivna Crna Gora “nacionalistima i prevarantima, odnosno pojedincima unutar DF-a, neće prepustiti rukovođenje grada Nikšića", jer za to, kako je pojasnio, nijesu dobili mandate.

Pajović je, na konferenciji za novinare, istakao i da se “brutalnim lažima, nacionalističkim porukama, prevarama i izigravanjem dogovora sa onima sa kojima želite navodno da sarađujete ne gradi nova i drugačija Crna Gora”.

“Sve što smo kasnije uspjeli mukotrpno da dogovorimo su kasnije izigrali i prevarili. Ne pregovorima, u prisustvu Miodraga Lekića, uspjeli smo da pomirimo sve razlike, ali ova ekipa (Mandić i Medojević) je uspjela srušiti sve što je dogovoreno”, rekao je Pajović.

Ne trgujemo principima radi fotelja

Podsjećajući da su učinjeni ogromni napori da se postigne dogovor za formiranje lokalne vlasti u Nikšiću, Pajović je ocijenio da je DF “talac politike Nove srpske demokratije”.

“I sa takvim pojedincima u njemu nema, niti može biti promjena. Njima jednostavno nije stalo ni do dogovora ni do saradnje”, objasnio je Pajović.

On je ponovio da Pozitivna nije spremna da trguje političkim principima zarad fotelja i benificija.

"Možete nas svi optužiti da smo krivci za neuspjeh dogovora. Možete prenositi neistine gospode Medojevića i Mandića koliko hoćete, ali jedno znajte: Pozitivna nacionalistima i prevarantima, odnosno pojedincima unutar DF-a, neće prepustiti rukovođenje grada Nikšića, jer za to nijesmo dobili mandate", rekao je Pajović, navodeći da im niko mandate nije dao "da lažemo, varamo i izigravamo dogovore".

Zašto su izdali dogovor

On je podsjetio da je bio postignut dogovor, koji je DF izigrao.

"Tokom pregovora ni slova nijesmo progovorili o kadrovskim rješenjima, u javnosti su iznijeli neistinu da je intoniranje himne povezano sa izborom gradonačelnika. I pored izigravanja dogovora nastavili smo razgovore zbog interesa građana Nikšića, oni žele da nas ucjenjuju da podržimo kandidata koji je izigrao sve što je dogovoreno, napravljen je dogovor da se ne izlazi u medije, što su oni iskoristili za najprimitivnije neistine o nama, to je politika i dogovor sa njima od samog početka", rekao je Pajović.

Uvjeren da je jedini grijeh Pozitivne to što je poštovala dogovoreno i što je pokazala da je drugačija od svih, Pajović je rekao da prostora za dogovor i dalje ima.

"Ali sa Mandićem i Medojevićem je to nemoguće, jer ga oni ne žele. Ako hoće zajedno sa nama, bez ucjena, neistina, podmetanja i ultimatum - tu smo. Ako ne, neka slobodno odluče da idemo na izbore i neka još jednom, kao mnogo puta do sada, pomognu DPS-u da povrati ono što je izgubio od samih građana", poručio je Pajović.

Razgovor samo sa Lekićem

On je istakao da ima prostora za razgovore, ali sa Lekićem, pošto za Mandića i Medojevića nemaju "ni volje, ni energije".

"Gdje ima ljudi, ima i dogovora", rekao je Pajović.

On je istakao da priča oko nestranačkog kandidata za gradonačelnika Nikšića nije bila ultimatum, već molba.

"Ja sam naveo da je to molba, a ne ucjena za nestranačku ličnost kao kompromisno rješenje da bi prevazišli situaciju. To je molba nekome sa kim razgovarate".

Pajović je kazao da ni Dontova formula nije nikakav problem za tu stranku, jer oni funkcije stavljaju u drugi plan u odnosu na traženje kvalitetnog kandidata.„Ali – taj kandidat mora da poštuje državne simbole. Pozitivna nema namjeru da bude u vlasti i da podržava kandidate koji ne poštuju državne simbole“, poručio je on.

Bonus video: