Pozitivna ne da Novoj mjesto predsjednika opštine

U Pozitivnoj CG insistiraju da gradonačelnik NIkšića bude nestranačka ličnost
53 pregleda 101 komentar(a)
Darko Pajović, Pozitivna, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Pozitivna, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2012. 07:50h

Pozitivna Crna Gora odbila je da na mjesto predsjednika opštine Nikišić bude imenovan neko iz Nove srpske demokratije (Nova), navodeći da ne mogu podržati funkcionere te stranke zbog programskih razlika i nepoštovanja državnih simbola. Prema informacijama “Vijesti” u stranci Darka Pajovića insistiraju da na čelu opštine bude nestranačka ličnost, jer Novoj zamjeraju zbog jake nacionalne retorike.

Sagovornik “Vijesti” iz Pozitivne ocijenio je da ta stranka nema problem u pregovorima sa Frontom, ali da im nije jasno zbog čega u tom političkom savezu insistiraju samo na kadrovskim rješenjima Nove.

U Pozitivnoj podsjećaju da Nova nije poštovala dogovor o prinicipima saradnje u Nikšiću, i što su njeni funkcioner bojkotovali intoniranje himne u državnom i lokalnim parlamentima u Nikšiću i Kotoru

U Pozitivnoj podsjećaju da Nova nije poštovala dogovor o prinicipima saradnje u Nikšiću, i što su njeni funkcioner bojkotovali intoniranje himne u državnom i lokalnim parlamentima u Nikšiću i Kotoru. Navodi se da u početku pregovora iz DF-a nijesu poručivali da politiku tog saveza vodi Nova.

“Nakon svega što se izdešavalo, očigledno je da je Nova i njihova shvatanja i razmišljanja dominantni u Frontu. Oko 30 odsto građana Nikšića nije glasalo za politiku i stavove Nove, već nešto novo, a to je trebao biti DF”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: