Raičević: Moguće da nestranačka ličnost bude na čelu Nikšića

"Da, da, ja sam optimista, nadam se da do novih izbora neće doći. Nadam se da neće biti podrška manjinskoj vlasti, već da će se formirati vlast od ova tri subjekta"
15 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 17:51h

Funkcioner Socijalističke narodne partije iz Nikšića Dragutin Raićević kazao je u izjavi za radio Antena M da postoji mogućnost da nestranačka ličnost bude predsjednik Opštine Nikšić. On je i pored stavova koje dolaze iz Demokratskog fronta i Pozitivne optimista da je ipak moguće doći do rješenja kojim bi se izbjegli izbori.

"Rješenje da se nastave pregovori između Pozitivne, DF-a i SNP-a, mi smo u stalnoj komunikaciji, mislim da ćemo ovih dana održati zajednički sastanak. Traga se za najboljim kadrovskim rješenjima, koja bi odgovarala za sva tri polička subjekta", kaže Raičević.

Predsjedništvo Pozitivne ranije je zaključilo da zbog neprisustvovanja 11 odbornika DF-a intoniranju crnogorske himne da neće biti koalicije sa DF-om, već da su u igri neki drugi modeli.

Upitan znači li to, da se zapravo već govorilo o kadrovskoj raspodjeli funkcija, Raičević je odgovorio potvrdno.

"Da, da, ja sam optimista, nadam se da do novih izbora neće doći. Nadam se da neće biti podrška manjinskoj vlasti, već da će se formirati vlast od ova tri subjekta".

Raičević je za radio Antena M otkriva u igri je najviše prijedlog da nestranačka ličnost bude predsjednik Opštine. To je prihvatljivo za SNP, ali smatra Raičević i za Pozitivnu i DF, koji to nijesu mogli potvrditi. A o imenima kanditata za prvog covjeka Nikšića međutim još je rano.

"Pa ne pominje se konkretna ličnost, ali mislim da su u opticaju nekoliko imena, tako da ćemo definisati ko bi mogao da bude na prvom sastanku, koji će se održati ovih dana".

Demokratski front je ranije predložio da kandidat za prvog čovjeka Nikšića bude funkcioner te partije Milutin Đukanović.

Bonus video: