Medojević: Nema razlike između SDP-a i Pozitivne

"Nije prolem bila himna, već nepoštovanje dogovora od strane Pozitivne. Oni imaju neke druge ciljeve"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 14:10h

Lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević napisao je na svom Facebook profilu da nema razlike između Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore.

Medojević je dodao da je Pozitivna odgovorna za neuspjeh pregovora u Nikšiću, navodeći da stranka Darka Pajovića ima neke druge ciljeve.

"Koja je razlika između SDP i Pozitivne. Nikakva. Ti si, znači, glasao za SDP u liku njihovog predsjednika mladih kojeg je postavio Ranko Krivokapić", napisao je Medojević odgovarajući na pitanje svog prijatelja na toj društvenoj mreži.

"Nije prolem bila himna, već nepoštovanje dogovora od strane Pozitivne. Oni imaju neke druge ciljeve. Izgleda da ih poštovanje volje građana ne interesuje. Svaki dan mijenjaju politiku. I njihovi ljudi iz Nikšića ne znaju sta je politika Pozitivne.

U našem sporazumu stoji da Pozitivna pristaje da se koalicija formira, pa tek onda da se postavi pitanje poštovanja simbola. Kolege iz NOVE zbog korektnog odnosa prema PZP ne iskazuju nepoštovanje himne.

Oni ne ulaze u salu i time pokazuju protest protiv stihova koje je napisao ratni zločinac, saradnik zločinačke ustaške tvorevine NDH. Nepoštovanje je kada bi sjedili dok se himna svira. NOVA i kolege iz SNP ne prihvataju dvije strofe koje je napisao ratni zločinac i fašista.

Umjesto da se dogovorimo o skraćenju himne, neki brane neodbranjivo. Sramota je da himnu Crne Gore piše ratni zločinac. Nažalost, Pozitivna je pokazala da je nedorasla ozbiljnim političkim odlukama.

Štetu trpe građani Nikšića. Profit izvlači samo lopovska vlast DPS - SDP, koja svaki dan uništava tragove pljačke Nikšića", napisao je Medojević.

Medojević je ocijenio da će će Crna Gora krenuti naprijed tek "kada se Srbi i Crnogorci pomire i postignu istorijski dogovor".

"Ideja da su Srbi prihvatljivi tek kada postanu kreature kao Novak Kilibarda je opasna, bolesna i anticrnogorska. Ja razumijem da ti ovo ne prihvataš, jer ne možeš da razumiješ.

Zato ipak treba malo više čitanja, iskustva, poznavanja istorijskih procesa, tranzicije, demokratije. Tvoje i poimanje mnogih tzv. Crnogoraca je bulevarsko, jeftino, dnevno-političko čitanje propagande režima, a posebno SDP", zaključio je Medojević.

Galerija

Bonus video: