Savjetnica predsjednika države: Hoćete da me diskreditujete

ND “Vijesti” su praktikovale, a to će raditi i ubuduće, da ukazuju na ovakve i slične propuste državnih službenika, sa jednim ciljem - da se oni ne ponavljaju
212 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2012. 08:27h

Povodom teksta “Sastanak sa pokojnikom” koji je juče objavljen u “Vijestima” reagovala je savjetnica predsjednika Filipa Vujanović za odnose s javnošću Zagorka- Duda Rabrenović.

Ona je navela da je prekjuče poslala saopštenje sa sastanka Vujanovića sa predsjednikom Češke Republike Vaclavom Klausom.

“U naslovu saopštenja je konstatovano da je susret sa predsjednikom Republike Češke Vaclavom Klausom i u tekstu zajedničke izjave saopšten sadržaj predsjednika Crne Gore i predsjednika Češke Vaclava Klausa, gdje je ime predsjednika Češke više puta ispravno pomenuto.

Sasvim očiglednom, krajnje nenamjerno i svima vidljivom greškom, već iz samog sadržaja saopštenja i naslova, zloupotrijebili ste grešku na početku saopštenja i krajnje maliciozno i zlonamjerno objavili umjesto imena Vaclav Klaus ime Havela, bivšeg i pokojnog predsjednika Republike Češke.

Očigledno i tendenciozno i krajnje neprofesionalno manipulacijom u “Vijestima”, pod naslovom „Sastanak s pokojnikom“, željeli ste da me profesionalno diskreditujete kao novinara”, navela je ona, dodajući da je, nakon što je odmah uočila grešku, dostavila ispravku i u usmenoj komunikaciji sa novinarkom Jovićević-Lasica zamolila da objavite ispravljeno saopštenje.

ND “Vijesti” su objavile ispravljeno saopštenje iz kabineta predsjednika Vujanovića i u tekstu konstatovale da je u prethodnom saopštenju napravljena greška koja je ubrzo ispravljena. ND “Vijesti” su praktikovale, a to će raditi i ubuduće, da ukazuju na ovakve i slične propuste državnih službenika, sa jednim ciljem - da se oni ne ponavljaju.

Bonus video: