Vlahović: Crnoj Gori svejedno da li će pobijediti Romni ili Obama

Vlahović koji je bio ambasador i u vrijeme Republikanaca i u vrijeme Demokrata kaže da je razlika u njihovom odnosu prema Balkanu neznatna
134 pregleda 6 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.11.2012. 19:03h

Bivši crnogorski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama SAD Miodrag Vlahović ocjenjuje da izbori u SAD-u neće donijeti ništa novo u odnosima te zemlje prema Crnoj Gori i regionu.

Kako Vlahović kaže u ovom trenutku je jako teško prognozirati da li će na izborima pobijediti Barak Obama ili Mit Romni jer je razlika među njima, prema istraživanjima, neznatna.

“Za nas ne postoji ni jedna razlika koja bi se mogla označiti kao važna i kao promjena koja bi mogla nama da donese negativniju situaciju od današnje. Mislim da imamo veliko zadovoljstvo da našu evroatlansku agendu SAD snažno podržavaju. Američka strana u svim četvororgodišnjim intervalima prepoznala je i pokazivala blagonaklonost prema nama, zato što mi imamo pozitivnu ulogu u regionu”, kazao je Vlahović za Atlas televiziju.

Vlahović koji je bio ambasador i u vrijeme Republikanaca i u vrijeme Demokrata kaže da je razlika u njihovom odnosu prema Balkanu neznatna.

“Sem nekih možda stilskih detalja i načina komunikacije, učestalosti te komunikacije ne postoji nikakva suštinska razlika “, kaže Vlahović.

Bonus video: