Mustafić: Platforma prihvaćena, sjutra dogovor o postizbornoj koaliciji

On je kazao da su ih iz koalicije Evropska Crna Gora obavijestili da su prihvatili platformu koju su im uputile BS, HGI i Forca
40 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Suljo Mustafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.11.2012. 15:29h

Predstavnici manjinskih partija i koalicije Evropska Crna Gora trebalo bi sjutra da definišu konačan nacrt sporazuma o formiranju vlasti, koji bi mogao biti potpisan i prije konstitutivne sjednice paralamenta, zakazane za utorak.

Funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić kazao je agenciji MINA da u toj partiji očekuju da predstavnici manjinskih partija i koalicije Evropska Crna Gora sjutra konačno definišu sporazum o postizbornoj saradnji.

On je kazao da su ih iz te koalicije obavijestili da su prihvatili platformu koju su im uputile BS, Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Forca, i da su im dostavili preliminarni tekst sporazuma, koji će razmatrati organi tih partija.

„Vjerujemo da će, ukoliko organi manjinskih partija prihvate taj predlog, sjutra doći do finalnog dogovora, da će sporazum biti do kraja definisan i, možda, potpisan i prije održavanja konstitutivne sjednice Skupštine“, pojasnio je Mustafić.

On je naveo da će Predsjedništvo BS, prije sjutrašnjeg sastanka sa predstavnicima koalicije Evropska Crna Gora, razmatrati dosadašnji tok pregovora i predloženi tekst sporazuma, što će, vjerovatno, uraditi i organi druge dvije manjinske partije koje su sa tom strankom potpisale platformu o zajedničkom nastupu u pregovorima.

Mustafić nije želio da komentariše elemente tog sporazuma koji se tiču funkcija u parlamentu i izvršnoj vlasti, kao ni navode da bi on mogao biti potpredsjednik Skupštine.

„Prije nego što se konačno ne definiše taj sporazum, i prije nego što on prođe organe naše partije, ne mogu vam ništa reći o mjestima ni u zakonodavnoj, ni u izvršnoj vlasti.

Bonus video: