Pozitivna i DF zajedno pišu platformu za formiranje vlasti u Nikšiću

Predstavnici DF-a na sto su stavili dilemu da li treba da se u zajedničkoj platformi nađe stav o TVCG i zakonu o lustraciju
58 pregleda 70 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 09:28h

Čelnici Demokratskog fronta (DF) i Pozitivne Crne Gore dogovorili su se da se radi zajednička opoziciona platforma na osnovu koje bi bila formirana vlast u Nikšiću, saznaju “Vijesti” od učesnika jučerašnjeg sastanka predstavnika tih političkih subjekata.

Taj dokument bi bio baziran na principima platforme koju je stranka Darka Pajovića ponudila DF-u i programskim principima saveza Miodraga Lekića, ali tu bi bili uključeni i stavovi Socijalističke narodne partije (SNP).

Više izvora je potvrdilo da pregovori idu u dobrom pravcu, te da će prof dr Branko Radulović i Mladen Bojanić pokušati da nađu formulacije prihvatljive za sve strane.

Predstavnici DF-a na sto su stavili dilemu da li treba da se u zajedničkoj platformi nađe stav o TVCG i zakonu o lustraciju, te da li treba pojačati neke formulacije koje se odnose na kriminal i korupciju, potvrdili su izvori “Vijesti”.

Lekić i Pajović su bili optimisti nakon jučerašnjeg sastanka u sjedištu Pozitivne >>>

Pregovorima u sjedištu Pozitivne, osim Lekića, sa strane DF-a prisustvovali su Radulović, Milan Knežević, i Goran Danilović, dok su iz redova Pozitivne Crne Gore razgovorima, osim Pajovića, prisustvovali Bojanić i Azra Jasavić.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti"

Galerija

Bonus video: