Nikšić: DPS odbila susret Nikčeviča sa PCG, od saradnje ništa

Predsjednik PCG juče je kazao da neće biti pregovora sa DPS, ali da u PCG žele da Nikčeviću u direktnom razgovoru predoče razloge za neprihvatanje predloga
111 pregleda 13 komentar(a)
Nikola Koćalo, Foto: Pozitivna CG
Nikola Koćalo, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 26.10.2012. 16:02h

Kako je Demokratska partija socijalista (DPS) odbila molbu Pozitivne Crne Gore da se lično sastanu Nikola Koćalo iz PCG i Radivoje Lala Nikčević, predsjednik DPS Opštinskog odbora Nikšić, PCG je odlučila da ne postoji osnova za uspostavljanje zajedničke saradnje te dvije stranke, saopšteno je iz PCG.

Pozitivna CG je nedavno potvrdila da će u vezi sa predlogom modaliteta moguće osnove zvaničnih razgovora koje je Nikčević uputio PCG ispred koalicije "Evropski Nikšić" informisati nakon odluke zvaničnih organa stranke.

Predsjednik PCG Darko Pajović juče je, nakon sjednice Glavnog odbora, nedvosmisleno kazao da neće biti pregovora sa DPS, ali da delegacija PCG želi da se sastane sa Nikčevićem, kako bi u direktnom razgovoru predočila razloge za neprihvatanje predloga.

Pozitivna se zahvalila DPS-u na ponudi: Vjeruju u dogovor sa opozicijom >>>

Završen sastanak Pozitivne i SNP-a u Nikšiću, slijedi Front >>>

"Polazeći od činjenice da su građani Nikšića na izborima 14. oktobra većinski glasali za promjene, a da ste Vi vršili vlast u prethodnom periodu i samim tim nosite najveću odgovornost za trenutno stanje u Opštini, PCG nije spremna da u ovom trenutku naruši iskazanu volju građana Nikšića i nije spremna da razvija niti koalicionu saradnju, niti podrži manjinsku upravu Vaše koalicije, kao ni da to isto zatraži od Vas", navodi se u saopštenju PCG.

želimo Vas uvjeriti da će svi kadrovi koji profesionalno obavljaju svoj posao biti maksimalno uvaženi bez obzira na svoju političku preferenciju ili partijsku pripadnost

"Želimo Vam saopštiti da se PCG, ukoliko dođe u situaciju da vrši vlast u opštini Nikšić, neće služiti revanšizmima bilo koje vrste, i biće otvorena za sve sugestije, predloge i savjete koji će moći uticati na poboljšanje i razvoj Opštine Nikšić. Takođe, želimo Vas uvjeriti da će svi kadrovi koji profesionalno obavljaju svoj posao biti maksimalno uvaženi bez obzira na svoju političku preferenciju ili partijsku pripadnost.

U skladu s demokratskom praksom, PCG će omogućiti da u upravnim odborima javnih preduzeća budu zastupljeni i predstavnici opozicije, i na taj način doprinijeti da svojim konstruktivnim predlozima i korektorskom funkcijom u vidu kontrole i transparentnosti utiču na poboljšanje i učinkovitost rada tih institucija", navodi se u dopisu, koji potpisuje Nikola Koćalo, nosilac liste PCG na lokalnim izborima u Nikšiću.

Bonus video: