Vesković: Izetbegović da ne nameće Bošnjacima koga će politički podržavati

"Pitajte obične građane, Bošnjake u Crnoj Gori kako im je bilo za 23 godine vladanja ovog režima", kazao je Vesković
20 komentar(a)
rifat veskovic, Foto: Arhiva Vijesti
rifat veskovic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.10.2012. 09:59h

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakir Izetbegović nema ni moralno ni ljudsko pravo da nameće Bošnjacima u Crnoj Gori koga će politički podržavati, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Rifat Vesković.

Izetbegović, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, rekao je da Bošnjačka stranka (BS) treba da nastavi saradnju sa vladajućom koalicijom, jer će tako unaprijediti položaj svoga naroda i biti dio stabilne vlasti.

Vesković je rekao da to što je Milo Đukanović napravio politički zaokret 1997. ne može ga amnestirati za sve "što je njegov režim radio do tada".

"Zato je začuđujuća Izetbegovićeva bezrezevna podrška i preporuka BS da pravi koaliciju sa takvim režimom", navodi se u reagovanju Veskovića.

On kaže da nije siguran da stav Izetbegovića oko bezrezervne podrške vladajućem režimu u Crnoj Gori dijele i dva druga člana Predsjedništva BiH Milorad Radmanović i Ivan Komšić.

"Nemate pravo, ni moralno ni ljudsko, da namećete Bošnjacima u Crnoj Gori koga će politički podržavati. Bošnjake interesuje statusno poboljšanje sadašnjeg lošeg položaja, a ne stabilna vlada, odnosno režim, jer on nije garancija da je i demokratski", navodi Vesković.

On je poručio Izetbegoviću da podržavajući ovaj režim, eksplicitno podržava kriminal, korupciju i autokratiju, jer su to, kako je ocijenio, prepoznatljivi atributi ovog režima.

"Pitajte obične građane, Bošnjake u Crnoj Gori kako im je bilo za 23 godine vladanja ovog režima. Podržite i ohrabrite bošnjački narod, a ne opstanak vladajućeg režima", kazao je Vesković, predstavljajući se kao politički zatvorenik akcije "Lim 94".

Bonus video: