U Nikšiću svi čekaju odgovor Pozitivne za formiranje vlasti

"Sa Pozitivnom i SNP-om spremni smo da formiramo vlast, dok pregovori sa DPS–SDP ne dolaze u obzir", rekao je Bulajić
78 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 19:02h

Demokratski front (DF) uputio je zvaničan poziv Pozitivnoj Crnoj Gori i Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) za početak pregovora o formiranju nove vlasti u Nikšiću.

Nosilac liste DF-a Strahinja Bulajić kazao je da očekuje pozitivan odgovor na inicijativu za razgovor, ocjenjujući da su te partije prepoznale volju građana za promjenama i da će na osnovu toga odlučiti ko će biti na kormilu Nikšića.

"Sa Pozitivnom i SNP-om spremni smo da formiramo vlast, dok pregovori sa DPS–SDP ne dolaze u obzir", rekao je Bulajić.

Na pitanje da li su spremni ispoštovati i mogući zahtjev Pozitivne da ne dozvoljavaju promjenu državnih simbola i himne, Bulajić je kazao da je o tome preuranjeno govoriti dok ne uslijede zvanični razgovori.

TV Vijesti, Dijana Blagojević

"Svaka partija ima pravo na zahtjeve shodno svojim legitimnim stavovima i nadam se da ćemo imati dodirnih tačaka. Sada je bitno da uskoro dobijemo odgovor", kazao je Bulajić.

Nosilac lokalne liste SNP-a Dragutin Raičević kazao je MINI da su danas dobili poziv od DF-a u kome se traži da saopšte datum početka pregovora o formiranju nove nikšićke vlasti.

"Naš odgovor nije sporan i na vrijeme ćemo ga dostaviti, jer smo još ranije najavili spremnost da sa opozicijom fromiramo gradsku vlast, prema volji građana za promjenom", ponovio je Raičević.

Koalicija DPS–SDP-LP u Nikšiću uputila je u četvrtak zvaničan poziv u Podgoricu elektronskom poštom Pozitivnoj Crnoj Gori za početak pregovora.

Nosilac lokalne liste te koalicije Radivoje Nikčević kazao je da je poziv otvoren, ali da ali da neće još dugo čekati odgovor za predložene razgovore.

Kako je ranije saopštio Nikčević, u obavezi su da kao "najodgovornija i najača partija koja je osvojila 20 mandata, učine sve da se što prije konstituiše lokalna vlast".

Prema njegovim riječima, vlast bi formirali sa Pozitivnom i eventualno SNP-om, ali ni u kom slučaju sa DF.

Opštinska izborna komisija saopštila je zvanične rezultate lokalnih izbora u Nikšiću po kojima je koalicija DPS–SDP–LP osvojila 20 mandata, DF 12, Pozitivna pet, SNP četiri, a za većinu u gradskoj Skupštini neophodan je 21 odbornik.

Objavljivanjem zvaničnih rezultata ispunjen je uslov za početak pregovora o formiranju vlasti, na koje i opozicija i dosadašnja vladajuća koalicija čekaju odgovor od Pozitivne Crne Gore.

Galerija

Bonus video: