Šabović o Šahmanoviću: Za toga borca mi pištolj nije potreban

Šahmanović je ranije kazao da je podnio prijavu policiji protiv Šabovića i njegovog brata Vehbije, koji je, tvrdio je, pucao te večeri ispred štaba DPS-a
181 pregleda 8 komentar(a)
Husnija Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Husnija Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.10.2012. 07:12h

Predsjednik plavskog DPS-a i poslanik Husnija Šabović juče je negirao da je učestvovao u incidentu koji se u nedjelju veče dogodio između pristalica DPS-a i BS-a i optužio gradonačelnika Plava Orhana Šahmanović da iznosi neistinite tvrdnje.

Šahmanović je ranije kazao da je podnio prijavu policiji protiv Šabovića i njegovog brata Vehbije, koji je, tvrdio je, pucao te večeri ispred štaba DPS-a, a onda na njega repetirao pištolj. Šabović tvrdi i da mu se podmeće da mu je “za tog borca bio potreban i pištolj”.

On je u reagovanju naveo i da je “Šahmanović prije izbora na očigled velikog broja građana bez ikakvog povoda na terasi jednog ugostiteljskog objekta pripadnika bošnjačke nacionalnosti nazvao 'četnikom', samo zato što on na glavi imao kapu pobjedničke koalicije”.

“Zar nije poznato građanima plavske opštine, da je jedino on poremetio mirnu i tolerantnu predizbornu kampanu dovođenjem velikog broja automobila i pristalica iz Rožaja i drugih opština, koji su svojim drskim i histeričnim ponašanjem i pokličima unijeli nemir kod građana od Berana preko Andrijevice do Plava” , kazao je Šabović i dodao: “Isti režiser želi, da sakrije što znaju svi u Plavu, da su to veče pristalice DPS-a čekajući rezultate sa biračkih mjesta bile izložene provokacijama i poklicima „tegbira“ (vjerskog poziva) i bacanju jakih petardi pod prozore naše kancelarije“.

Šabović još tvrdi i da je sat vremena u kancelariji zadržavao pristalice DPS-a, “kako bi oni oslobodili ulicu kojom su morali proći prema svojim kućama, Gusinju i Murini”, kao i da Šahmanović te činjenice želi da prikrije.

“Istina je da smo Skender Šarkinović i ja obavijestili policiju da oslobode ulicu. Svi su vidjeli da su sa mnom bili pored Šarkinovića i Adem Miljuš i Šefket Jevrić, te moja dva maloljetna sina. I kada smo mogli bezbjedno proći, plavski mirovnjak je stao ispred auta da nas navodno zaštiti i reguliše saobraćaj, a uputi verbalnu uvredu”, navodi on.

Šabović je u reagovanju naveo i: “može li roditelj planirati napad na razularenu masu, a da pri tom u autu ima dva prestravljena maloljetna sina od 8 i 10 godina”.

Poslanik DPS-a je kazao i da će operativni štab te partije uz prisustvo koordinatora Miodraga Boba Radunovića i Mirsada Mulića napraviti analizu događaja, kao i verifikacije ubjedljive pobjede koalicione liste „Evropska Crna Gora - Milo Đukanović“.

Bonus video: