Gradonačelnik Plava očekuje reakciju državnih organa: Kazniti Šabovića

Nije u nadležnosti partija da utvrđuju nečiju krivičnu odgovornost. Pred zakonom i državnim institucijama smo svi jednaki, saopšteno iz DPS-a
107 pregleda 13 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Orhan Šahmanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.10.2012. 18:43h

Predsjednik opštine Plav i prvi čovjek Bošnjačke stranke u tom gradu Orhan Šahmanović kazao je povodom incidenta sa poslanikom DPS-a Husnijom Šabović “da državni organi jednom za svagda treba da se obračunaju sa svakim ko krši zakon”.

Prema tvrdnjama BS, Šabović je udario Šahmanovića automobilom uz upućene psovke, dok je njegov brat Vehbija potegao pištolj. Šabović je sve to negirao.

Gradonačelnik Plava je “Vijestima” kazao i da u svim problemima konstantno pojavljuju dvije iste ličnosti dok su ostali akteri različiti.

"Te dvije ličnosti su poslanik Šabović i njegov brat Vehbija, koji je pucao te večeri ispred štaba DPS-a, a onda na mene repetirao pištolj“, dodao je Šahmanović.

On je kazao da je protiv njih podnio prijavu policiji, te da je kasnije saznao da je bilo i prekomjerne upotrebe sile.

"Nadam se da će državni organi obaviti ono što je njihova nadležnost. Nije bilo potrebe ni za kakvom silom, međutim mi ćemo pokrenuti prijavu protiv NN lica, jer su ljudi pendrecima oštećeni. Moramo shvatiti da su građani ravnopravni i da niko ne može da ih odvaja na simpatizere, onih ili ovih”, pojasnio je Šahmanović.

Gradonačelnik Plava kaže da su ga iz DPS-a oružano napali >>>

Prema njegovim riječima ,snagu aktivistima DPS-a i poslaniku Šaboviću, davala je policija, jer je “taj heroj prvo pozvao policiju, pa je kasnije krenuo na grupu”.

Funkcioner BS-a Suljo Mustafić je ranije kazao da su njegovoj partiji bliži dosadašnji koalicioni partneri, ali da od DPS-a očekuje da “politički i krivično” odgovoraju funkcioneri te stranke, aludirajući na poslanika Šabovića

Funkcioner BS-a Suljo Mustafić je ranije kazao da su njegovoj partiji bliži dosadašnji koalicioni partneri, ali da od DPS-a očekuje da “politički i krivično” odgovoraju funkcioneri te stranke, aludirajući na poslanika Šabovića. U DPS-u je juče ocijenjeno da se neće baviti krivičnom odgovornošću svojih funkcionera, jer za to postoje nadležne institucije.

“Nije u nadležnosti političkih partija da utvrđuju nečiju krivičnu odgovornost. Pred zakonom i državnim institucijama smo svi jednaki”, kazao je portparol DPS-a Časlav Vešović, odgovarajući na Mustafićev zahtjev da, osim Husovića, krivično odgovaraju neki od funkcionera DPS-a iz Berana, Pljevalja i Bara koji su napadali funkcionere BS-a.

Bonus video: