Siništaj: Ni vlast ni opozicija nijesu zaslužili podršku Albanaca

Komentarišući ideju vlade nacionalnog jedinstva, on je kazao da mu se to jedino sviđa u svemu
22 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.10.2012. 11:18h

Crnoj Gori je potrebna vlada nacionalnog jedinstva, rekao je Vaselj Siništaj iz koalicije Forca – za jedinstvo, ocjenjujući da ni dosadašnja vlast ni opozicija za sada ne zaslužuju podršku Albanaca.

Siništaj je agenciji MINA rekao da neće nikome da se udvaraju i da ostaje pri onom što je ranije rekao – da je, kad je trebalo albanskoj manjini oduzeti prava, jedinstvena bila i opozicija i vlast.

“E sad treba i jedna i druga strana da se dobro oznoji i da dokaže da su pogriješili i onaj ko bude spreman što prije da ispravi sopstvenu grešku, ja ću mu pomoći u tome. Do tada, ni jedna ni druga strana ne zaslužuju podršku moje manjine”, rekao je on.

Upitan da li je bilo formalnog poziva oko formiranja vlasti iz Koalicije Evropska Crna Gora ili opozicionih partija, Siništaj je rekao da je imao i sa jedne i druge strane čestitke od bliskih ljudi, ali da nije bilo poziva.

Komentarišući ideju vlade nacionalnog jedinstva, on je kazao da mu se to jedino sviđa u svemu.

Žele vladu nacionalnog jedinstva

“Crnoj Gori je, bez obzira na vjeru, naciju i političko opredjeljenje, jedino to potrebno u ovom trenutku, možda za godinu i po – dvije stabilizovati kroz Vladu nacionalnog spasa ambijent u Crnoj Gori, vratiti povjerenje građana u institucije sistema, doraditi pravni sistem i onda krenuti na nove izbore. Bila bi to pobjeda demokratske Crne Gore”, naveo je Siništaj.

Do tada, smatra on, situacija ostaje ista. “Volio bih da bude vlada nacionalnog jedinstva, hoće li se uspjeti na tome, već drugo. Plašim se onih političkih transfera”.

Siništaj je rekao da je zahvalan biračima Albancima koji su “čvrsto i pored svih političkih pritisaka ostali vjerni njihovoj koaliciji”.

“Milo mi je što Crna Gora kreće ka nečem što se zove promjena političkog života i vjerujem da je ovo početak kad će naredni izbori biti sasvim drugačiji. Žao mi je što međunarodna zajednica koja prati izbore misli i dalje da su fer i korektni, i pored negativnih pojava”, naveo je on.

U HGI zadovoljni

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović rekla je agenciji MINA da su zadovoljni dobijanjem jednog poslaničkog mandata, ali da još nijesu dobili pozive povodom formiranja vlasti.

“Vidjećemo kako će se sve dešavati na političkoj sceni. Za sada nemamo nikakvih poziva ni od koga po pitanju eventualnog formiranja vlasti u Crnoj Gori”, rekla je Vučinović.

Bonus video: