Husović pozvao Rožajce da ne nadomještaju glasove DPS-u i SDP–u

"Nama ne trebaju frontovi demokratski ni antidemokratski jer znamo ko je sve u njima i šta je bilo kad su se oni pitali"
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2012. 18:24h

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović rekao je na završnoj konvenciji u Rožajama da je ta partija opstala na političkoj sceni uprkos prognozama da neće uspjeti.

"Prvi zvanični dokument koji smo potpisali sa Vladom je da rješavamo naša statusna pitanja u Crnoj Gori, da rješavamo pitanja prekogranične regije Sandžaka. Čak u Briselu imamo kancelariju prekogranične regije Sandžaka, ali u lokalnoj upravi nemamo nikoga da aplicira. Dakle, novca ima, a mi umijemo da gradimo i izgrađujemo, što ćemo činiti poslije 14. oktobra", rekao je Husović.

On je pozvao Rožajce da više ne nadomještaju glasove DPS-u i SDP–u u jer im ta lojalnost poslednjih decenija nije uzvraćena.

"Pored fabrika što su razrušili, oni su to uradili i sa međuljudskim i međuvjerskim odnosima. To ne bi trebali da im oprostimo. Mi ćemo vratiti taj multietnički sklad. Mi smo tu za Bošnjake i za izgradnju demokratsku Crne Gore. Smatram da je nakon 22 godine dosta podrške njima. Ako hoćete grad koji će biti primjer u regionu podržite mlade Bošnjake", rekao je Husović.

Potpredsjednik BS Suljo Mustafić je rekao da se ta stranka bori za demokratsku CG, evropske integracije, ulazak u NATO, ali prije svega za svoj narod.

"Omladina je svjesna da je dosta demokratskih i socijaldemokratskih prevara, dosta komunističkih laža i paralaža, socijalne demagogije. Znamo gdje nam je kod njih mjesto i koliko nas je u institucijama. Samo Bošnjačka stranka će svoj narod staviti na mjesto koje zaslužuje. Nama ne trebaju frontovi demokratski ni antidemokratski jer znamo ko je sve u njima i šta je bilo kad su se oni pitali. Dovoljno smo pametni lijepi i pozitivni, napredni, ne trebaju nam neke druge pozitivne partije", rekao je Mustafić.

Galerija

Bonus video: