Šoć: Odluka o priznanju Kosova se može poništiti

Šoć je rekao da se Srpska sloga zahvaljuje Lekiću na otvoreno saopštenom stavu da DF ne namjerava da poništi odluku o priznanju "takozvane države Kosovo"
69 pregleda 20 komentar(a)
Dragan Šoć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Šoć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.10.2012. 11:50h

Suvereno je pravo svake države da prizna drugu državu i da opozove dato priznanje, ocijenio je funkcioner koalicije Srpska sloga Dragan Šoć, poručujući da nije tačno da se odluka o priznanju Kosova ne može poništiti.

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić je ocijenio, u intervju "Vijestima", da se ne može poništiti odluka Vlade o priznanju Kosova.

Šoć je rekao da se Srpska sloga zahvaljuje Lekiću na otvoreno saopštenom stavu da DF ne namjerava da poništi odluku o priznanju "takozvane države Kosovo", a što, kako je kazao, Srbi u tom savezu koji prihvataju da su politička a ne nacionalna kategorija pokušavaju da sakriju od srpskog naroda.

Lekić: Ne može se poništiti odluka Vlade o priznanju Kosova >>>

"Nije tačno da se odluka o priznanju ne može poništiti. Suvereno je pravo svake države da prizna drugu državu kao i da opozove dato priznanje. Međunarodno pravo s tim nema nikave veze", rekao je Šoć na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Srpska sloga sigurna da će oni koji su se, kako je rekao, do juče "kleli da će, ako dođu na vlast, odmah poništiti sramnu odluku o priznanju takozvane države Kosovo, ovaj Lekićev stav otćutati, jer se s njim slažu".

"Samo glas dat Srpskoj slozi nije bačen glas", poručio je Šoć

"Nakon jasnih poruka vođe Demokratskog fronta Miodraga Perovića i njegovog punomoćnika Lekića Srbima, da im oni trebaju samo da bi njihovim glasovima dukljanskom režimu stvorili dukljansku alternativu, Srpska sloga pita, šta još treba da se desi kako bi Srbi shvatili da je glas dat Demokratskom frontu- glas za učvršćivanje antisrpske Crne Gore", istakao je Šoć.

On je pozvao Srbe da, kako je kazao, ne nasijedaju na njihovu propagandi.

"Samo glas dat Srpskoj slozi nije bačen glas", poručio je Šoć.

U Srpskom nacionalnom savezu smatraju da Lekić, pozivajući se na međunarodno pravo, nije rekao istinu kada je kazao da je povlačenje odluke o priznavanju Kosova pravno nemoguće.

"Podsjetićemo Lekića, da je Francuska naprimjer ulazila i izlazila iz Nato pakta, a da je Makedonija najprije priznala, a zatim povukla priznanje kineskog Tajpeha", navode iz

Bonus video: