Pozitivna u Baru: Naši resursi postali su švedski sto za bahate milionere

“Biti pozitivan znači biti za socijalnu pravdu, a oni ne znaju što je to. Nije to mali broj tranzicionih pobjednika i veliki broj tranzicionih gubitnika”
16 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2012. 21:50h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović poručio je sa partijske konvencije u Domu kulture u Baru da ova zemlja nema budućnosti, dok god aktuelna vlast ne postane prošlost.

“Dosta su nam se državnici-pripravnici miješali u živote, dajte da te vječite studente sa državnog budžeta pošaljemo na samofinansiranje, da iz kuće nastave svoje studije. Vrijeme je da te ljude pošaljemo u političku penziju, državnicima-pripravnicima nije mjesto tu gdje su zbog nepristojnog i nekulturnog rječnika”.

“Odlazite više kući, dosta vas je bilo 23 godine”, kazao je Pajović, na što je iz sale odgovoreno gromkim skandiranjem “Milo odlazi“.

Pajović je akcentovao da biti pozitivan znači biti solidaran, „a to znači prodaju državnog voznog parka i rasprodaju svog luksuza države da bi se taj novac stavio u pogon državnog razvoja“, te biti protiv podjela „koje nam nameću 23 godine“.

“Biti pozitivan znači biti za socijalnu pravdu, a oni ne znaju što je to. Nije to mali broj tranzicionih pobjednika i veliki broj tranzicionih gubitnika”, rekao je Pajović i dodao.

“Nećemo više čekati njihove investitore kojih nema, pa nema, mi imamo sredstva, kad ukinemo sva ta državna Maroka. To je koncept naše pozitivne ekonomije, a on im se ne sviđa jer u njoj nema mjesta za kumove i prijatelje, namještene tendere i milione za braću i sestre”, naglasio je Pajović.

Generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić naveo je da „nema limita“ materijalnim potrebama „ove pohlepne vlasti, a ovih dana im nedostaje i elementarne pristojnosti“: “Imaju drskosti da kažu da su jedini zaštitnici Crne Gore, a napali su je sa svih strana u jurišu na njena ekonomska, kulturna i duhovna bogatstva”.

Osvrćući se na poruke iz DPS da žele da zamaknu Crnu Goru, član Savjeta Pozitivne Žarko Rakčević je da našu državu “davi ona negativna Crna Gora zatvorenih fabrika, kriminalnih privatizacija, organizovanog kriminala i korupcije”.

Član Predsjedništva Goran Đurović kazao je da u vladajućoj garnituri vlada strah jer „ nijesu sigurni u svoje glasače“.

“Optužuju nas da smo početnici, a ja citiram sjajnu misao mog prijatelja iz Ulcinja 'Naš početak je njihov kraj', kazao je Đurović, dok je Emin Duraković rekao je da je na ovom mjestu prije dvije noći bila „neka druga Crna Gora, personifikacija podjela i propadanja svake vrste“.

“Oni ekonomsku krizu koriste kao alibi za neuspjehe, naši resursi postali su švedski sto za bahate milionere. Island sa 340.000 stanovnika je prije tri godine bio na ivici bankrota, a danas imaju suficit u budžetu. Mi želimo jednu islandsku lekciju u svom dvorištu, moramo uzeti sudbinu u svoje ruke jer onda nikada više nećemo biti njihove žrtve”, rekao je član GO Branko Micev.

Galerija

Bonus video: