Pajović: "Pobjedino" pisanje o našem dogovoru s Frontom je brutalna laž

Pajović kaže da se Pozitivna sa DF ne slaže politički, kadrovski, simbolički i istorijski, te stoga nema govora o postizbornim koalicijama sa njima
52 pregleda 61 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 17:26h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović negirao je informaciju da su predstavnici njegove stranke i Demokratskog fronta (DF) razgovarali o raspodjeli funkcija ukoliko dođu na vlast.

Dnevni list "Pobjeda" objavio je da su predstavnici dvije političke liste u jednom podgoričkom restoranu razgovarale o podjeli funkcija nakon izbora.

Prema navodonom dogovoru, kako piše "Pobjeda", mjesto premijera pripalo bi Andriji Mandiću, šefa parlamenta Pajoviću, dok bi, između ostalih, Vanja Ćalović bila Vrhovna državna tužiteljka, a četnički vojvoda Mileta Pavićević, ministar za manjine.

Pajović je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao

Prema navodonom dogovoru, kako piše "Pobjeda", mjesto premijera pripalo bi Andriji Mandiću, šefa parlamenta Pajoviću, dok bi, između ostalih, Vanja Ćalović bila Vrhovna državna tužiteljka, a četnički vojvoda Mileta Pavićević, ministar za manjine

"Istina je da je ovo brutalna, besmislena laž bez presedana. Odgovorno i profesionalno kao lider Pozitivne tvrdim da je to laž... Nikada nijesmo razgovarali o bilo kakvoj koaliciji, a kamoli o podjeli vlasti", kazao je Pajović.

Navode "Pobjede" Pajović je nazvao nespretnim pokušajem plasiranja besmislene teze o ujedinjavanju Pozitivne i DF, i podsjetio da je u svim dosadašnjim javnim nastupima obrazlagao da neće sarađivati sa opozicijom ali ni predstravnicima vlasti.

Pajović je kazao da iza medijskih navoda o ujedinjavanju stoje "kerberi podzemnog svijeta".

"Postavlja se pitanje zašto kerberi režima iznose ovakve besmislice. Zato što su prepoznali snagu Pozitivne i mi im se zahvaljujemo što priznaju da smo ispunili svoj cilj, a to je kreiranje dugoročne pobjedničke koalicije između Pozitivne i građana", rekao je on.

Pajović je rekao da se Pozitivna sa Demokratskim frontom ne slaže politički, kadrovski, simbolički i istorijski, zbog čega nema govora o postizbornim koalicijama sa tim političkim savezom.

Navodeći da je informacija o sastanku plasirana samo radi održanja vladajuće elite, Pajović je rekao i da su protivnici Pozitivne nesposobna vlast i neuspješna opozicija.

Prema njegovom mišljenju Pozitivna na javnoj sceni sada ima i trećeg protivnika: "A to je izolovana medijska podrška pojedinca koji iz utvrđenih političkih barikada brane jedne odnosno druge. Jedini prijatelj kojeg imamo na ovim izborima su istina i građani Crne Gore".

Galerija

Bonus video: