Lukšića ne zanima kako se tumače njegove riječi

Lukšić je rekao da se ne slaže sa ocjenom da je njegov govor podstrekao aktiviste DPS-a da napadnu novinare
17 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Duško Miljanić
Igor Lukšić, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 06.10.2012. 07:58h

Premijer Igor Lukšić kazao je juče da se ne osjeća odgovornim za preksinoćnji napad na novinare “Vijesti” i “Dana”, koji je uslijedio nakon njegovog govora na tribini DPS-a u Pljevljima.

Lukšić je te večeri sa govornice ocijenio da “Vijesti”, “Dan” i NVO MANS čine opoziciju i da “kada sve to smućkate, dobijate nešto što ne miriše tako dobro”. On je juče ponovio da dva dnevna lista i MANS, udruženi sa opozicijom, čine “jednu glavu, koja govori kroz različita usta”.

“Sloboda medija podrazumijeva i slobodu da se vi svrstate, ali nije fer i nije pošteno da građanima prodajete da ste nezavisni, a zapravo niste nego ste vrlo svrstani”, kazao je Lukšić.

Pristojan čovjek

Obrazlažući svoje riječi, da “sve to smućkano ne miriše na dobro”, što su urednici “Dana” i “Vijesti” okarakterisali kao govor mržnje, Lukšić je juče u Bijelom Polju rekao da je to kazao “figurativno”.

“Isto tako sam rekao figurativno, kada se to smućka ne miriše dobro, pri čemu sam ja pristojan čovjek i ja sam u tom smislu mislio figurativno na podvalu i na prevaru. Što je neko drugi pomislio to ne znam, niti me zanima”, kazao je Lukšić.

Lukšić je rekao da se ne slaže sa ocjenom da je njegov govor podstrekao aktiviste DPS-a da napadnu novinare, rekavši da ima saznanja da je u pitanju sukob od ranije. Nije, međutim, objasnio odakle mu takva saznanja. Lukšić je osudio napad na novinare, rekavši da je uvijek to činio i da je promovisao politiku, koja treba da zaštiti medije i njihovu slobodu.

“To radim i ovoga puta. Dakle, čim sam dobio vijest, šta se u desilo u Pljevljima raspitao sam se i vidio da je pokrenut, pretpostavljam, prekršajni postupak. Treba da se sankcioniše jedan takav događaj i to je nešto neprihvatljivo što ne smije da se dešava”, kazao je

Bonus video: