Pozitivna zakasnila, DPS ima završni skup na Stadionu malih sportova

Stadion se zakupljuje na tri dana – prvi se koristi za pripremu, drugog se održava manifestacija, a trećeg su zakupci u obavezi da srede prostor.
59 pregleda 21 komentar(a)
doček vaterpolista, Foto: Vesko Belojević
doček vaterpolista, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.10.2012. 11:18h

Opozicionim partijama sužen je izbor mjesta za organizovanje većeg završnog predizbornog skupa u Podgorici je je Demokratska partija socijalista(DPS) uspjela da posljednja tri dana do kada je dozvoljena izborna kampanja rezerviše Stadion malih sportova.

Direktor podgoričkog Javnog preduzeća “Sportski objekti” Danko Radović potvrdio je juče “Vijestima” da je DPS rezervisao termin, ističući da se Stadion malih sportova može zakupiti shodno pravilnicima, isključivo na tri dana.

“DPS je rezervisao termin na stadionu. Stadion se zakupljuje na tri dana – prvi se koristi za pripremu, drugog se održava manifestacija, a trećeg su zakupci u obavezi da srede prostor. Minimalna cijena zakupa je 1.500 eura, a ukoliko se radi o komercijanom skupu, za koji se prodaju ulaznice, na tu cijenu dodaje se i 10 odsto od prodaje karata”, kazao je Radović.

Upitan je li se neka druga partija interesovala za taj prostor, Radović je odgovorio da je i Pozitivna Crna Gora tražila isti termin: “Međutim, DPS je prethodno već rezervisao termin”.

Iz Pozitivne je saopšteno da su u ranijoj usmenoj komunikaciji sa JP “Sportskim objektima” dobili informaciju da su dani, koje su planirani za konvenciju, već rezervisani.

Iz Pozitivne je saopšteno da su u ranijoj usmenoj komunikaciji sa JP “Sportskim objektima” dobili informaciju da su dani, koje su planirani za konvenciju, već rezervisani

“Usmeno samo se raspitivali za 9, 10. i 11. oktobar, ali nam je rečeno da su ti termini zauzeti. Na pismeni zahtjev dugo nismo imali odgovor, a onda nam je saopšteno da je slobodni termin 7, 8. i 9. oktobar”, kazali su iz Pozitivne “Vijestima.

Iz te partije su dodali da očekuju da će imati uspješnu konvenciju u Podgorici, bez obzira na prostor na kome će se održati.

Iz DPS-a je “Vijestima” saopšteno da su mladi te partije rezervisali stadion za 10, 11. i 12 oktobar, jer se taj prostor, shodno pravilima JP “Sportski objekti” iznajmljuje na tri dana.

Iz Službe za informisanje DPS-a saopštila je da je inicijativa za organizovanje zabavne manifestacije došla od podmlatka partije.

Preostala dva mjesta u Podgorici na kojima je moguće održavanje većeg skupa su sportski centra Morača i plato ispred Spomenika Svetom Petru, kod Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: