Ćalović: Lukšić otvorio sezonu lova na kritičare vlasti, režim je u panici

"Time samo pokazuje da gubi kompas i da on nije fini dečko koji sprovodi reforme već umiveni izvođač radova kriminalnih struktura"
76 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2012. 12:37h

"Izjava Igora Lukšića pokazuje da je režim u panici jer nezavisni mediji i MANS otkrivaju konkretne primjere i činjenice kako njegova partija manipuliše izbornom voljom građana, zahvaljujući zastrašivanju, potkupljivanju, zloupotrebi državnih resursa i falsifikovanju biračkih spiskova", ocijenila je direktorica MANS-a, Vanja Ćalović.

Ćalović tvrdi da vlast opstaje tako što nezakonito utiče na ishod izbora, a da je podrška građana režimu samo mit.

"U proteklih mjesec dana MANS je otkrio i dokumentovao oko 20.000 spornih slučajeva koji pokazuju da u biračkom spisku ima ljudi koji glasaju na više mjesta, pojedinaca koji imaju više od jedne lične karte, kao i da se na tom spisku nalaze i preminula lica. Jedini odgovor Lukšićeve vlade su bile manipulacije, providna opravdanja, slanje inspekcija MANS-u i pokretanje postupaka protiv nas, a kada su shvatili da to nije dovoljno, prešli su i na govor mržnje i otvorene pozive na linč", saopštila je Ćalović.

Ćalović ističe da Lukšić nastavlja gdje je započeo Đukanović, nakon čijih govora mržnje su zabilježeni napadi na novinare, i da je premijer otvorio sezonu lova na kritičare vlasti.

"Time samo pokazuje da gubi kompas i da on nije fini dečko koji sprovodi reforme već umiveni izvođač radova kriminalnih struktura", kaže Ćalović.

Ćalović je poručila da neže odustati uprkos crtanja meta, pritisaka i zastrašivanja.

Bonus video: