Krivokapić: Protiv nas je pozitivni Demokratski front

Krivokapić je rekao da je ponuda opozicije da „nećemo u NATO, a hoćemo u EU“, dodajući da je ta priča“ neistina“ i da niko nije ušao u EU, a da prije toga nije bio u NATO
43 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 07:02h

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić rekao je na tribini u Baru da koalicija “Evropska Crna Gora” može da vodi Crnu Goru kroz krizu koja je zahvatila cijelu Evropu.

“Znamo da nije lako, da smo i mi griješili, svjesni smo da nam treba zaokret u ekonomskim politikama i da trebra odgovornosti i da to može samo Evropska Crna Gora. Alternativa je vraćanje u vrijeme pred referendum, država nije za neozbiljne i nedorasle”, kazao je Krivokapić na trinibini održanoj u sale SO Bar.

On je rekao da je protiv koalicije DPS i SDP “pozitivni Demokratski front”.

“Pojavilo se i kod nas kao u susjednim zemljama, gazde su formirale svoje partije, hoće da ih imaju kao svoje balone i da ih drže na uzici, a baloni polete visoko i izduše. Zato se ne damo obmanuti, ovih 55 posto sa referenduma, a danas ih je mnogo više, imaju pravo da vode Crnu Goru, ova koalicija je stalno vodila Crnu Goru naprijed”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da je ponuda opozicije da „nećemo u NATO, a hoćemo u EU“, dodajući da je ta priča“ neistina“ i da niko nije ušao u EU, a da prije toga nije bio u NATO.

On je naveo da su za koaliciju “Evropska Crna Gora” nezavisnost, građanska država i evroatlantske integracije tri temeljne tačke.

“Bez toga nema eura, nema integracija, već ćemo kao neki u susjedstvu štampati novac. Nemojmo se opuštati, je li neko mogao da vjeruje da će se poslije deset godina u komšiluku vratiti snage koje su ratovale protiv NATO?”

“Nemamo pravo da budemo gluvi na greške predaka, država se mora sigurno voditi decenijama da bi bila država Crnogoraca svih vjera i nacija. Crna Gora nema konačne pobjede, ima samo nove borbe koje čekaju”, poručio je glasačima Krivokapić.

Galerija

Bonus video: