File sa čelnicima DF-a: Novi Vladu čeka težak posao

File se u Briselu zvanično sastao sa delegacijom Demokratskog fronta (DF) koju čineMiodrag Lekić i Nebojša Medojević
16 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 19:38h

Pred novom Vladom je veoma težak i odgovaran zadatak da sprovede potrebne reforme kako bi se ispunili uslovi EU za napredak u pregovorima, kazao je komesar Evropske komisije za proširenje Štefanom Fileom.

File se u Briselu zvanično sastao sa delegacijom Demokratskog fronta (DF) koju čine lider Miodrag Lekić i član Predsjedništva Nebojša Medojević, a sastanku su prisustvovali i Dirk Lange, šef pregovaračkog tima EK za Crnu Goru i Plamena Halačova, šef tima EK za pregovore za poglavlja 23 i 24.

U saopštenju DF-a se navodi da je File iskazao zadovoljstvo zbog činjenice da o EU integracijama u Crnoj Gori postoji nacionalni konsenzus i istakao konstruktivnu ulogu crnogorske opozicije u ovom procesu.

Lekić je tom prilikom istakao važnost nastavka pregovora sa EU i punu posvećenost DF ostvarivanju napretka u tom procesu.

On je pozdravio posvećenost DF evropskim integracijama i upoznao delegaciju DF sa aktuelnim dešavanjima u ovoj fazi integracija. Prema navodima iz DF-a, posebno je istakao potrebu pojačavanja napora na implementaciji zakona i obezbjeđivanju vidljivih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Lekić je tom prilikom istakao važnost nastavka pregovora sa EU i punu posvećenost DF ostvarivanju napretka u tom procesu, dok je Medojević je Filea upoznao sa struktrom programa DF, sa posebnim osvrtom na reforme na ekonomskom i socijlanom planu.

U saopštenju DF-a stoji i da je Sanino posebno istakao važnost pomirenja na Balkanu, “koji je pretrio jednu tešku fazu destrukcije i maniplacija nacionalnim osjećanjima”

Na odvojenom sastanku sa funkcionerima DF-a, direktor Direkcije za proširenje EK Stefano Sanino je izrazio zadovoljstvo, činjenicom da glavna opoziciona snaga u Crnoj Gori, proces EU integracija doživljava kao strateški prioritet.

U saopštenju DF-a stoji i da je Sanino posebno istakao važnost pomirenja na Balkanu, “koji je pretrio jednu tešku fazu destrukcije i maniplacija nacionalnim osjećanjima”.

Lekić je upoznao Sanina o političkim ciljevima DF ističući značaj unutrašnjeg pomirenja i prevazilaženja podjela koje je posebno nametao aktuelni režim u proteklim godinama.

Bonus video: