Kalač: Da Husović voli Rožaje, ne bi gradio u Ulcinju

Kalač je na tribini demantovao glasine da poslije izbora odlazi u Podgoricu, navodeći da neće bježati od problema
159 pregleda 82 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 21:17h

Ako neko voli Rožaje i priča da će kada pobijedi dovesti investitore u Rožaje, onda nije trebalo da pravi hotel u Ulcinju, već na Hajli ili Turjaku, poručio je gradonačelnik Rožaja Nusret Kalač na promotivnom skupu koalicije „Evropska Crna Gora“.

„On ni sam ne vjeruje u ono što priča, zato je odavno otišao odavde i sa svojim istomišljenicima pravi na desetine kuća na Karabuškom polju“, kazao je Kalač, aludirajući na predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Rafeta Husovića.

Kalač je na tribini demantovao glasine da poslije izbora odlazi u Podgoricu, navodeći da neće bježati od problema. On je optužio političke konkurente da pokušavaju da dobiju glasove licitiranjem ko je u Rožajama Bošnjak - Musliman.

„Ko ima diskreciono ili neko autorsko pravo da mjeri koliko je ko Bošnjak ili Musliman. Ponosan sam na to što sam Bošnjak i što smo svi to što jesmo i ne dozvoljavamo da niko zloupotrebljava našu nacionalnost u političke svrhe”.

Đukanović: Po opoziciji Crna Gora je najgora na svijetu

Lider DPS-a Milo Đukanović je ponovio da na crnogorskoj političkoj sceni još ne može da prepozna ozbiljnu političku konkurenciju. On je kazao da „kada bi čovjek slušao ono što govori opozicija i čitao medije koji ih nekritički podržaju, mogao bi zaključiti da živimo u najgoroj državi na svijetu”.

„Koja su to ekspertska rješenja kada se toliko obrušavaju na sve učinke dosadašnje vlasti a razmeću nekom nepostojećom ekspertskom pameću u svojim redovima“, kazao je Đukanović i pozvao konkurente da kažu kako mogu da urede Crnu Goru i kako pod njihovim vođstvom može kvalitetnije da se razvija.

„Neka nam poruče sa ovih tribina sa kojih nas gromoglasno kritikuju ili neka to urade preko ovih svojih brojnih nezavisnih medija, u suštini medijskog monopola, njihovoga političkog i medijskog mentora baba Miška“, poručio je on.

Đukanović je podsjetio da je sa Bošnjačkom strankom bio u koaliciju prije četiri godine iako je mogao formirati Vladu samo sa SDP-om.

“Uradili smo to zato što mislimo da je pametna politika kojom se širi front za nošenje tereta odgovornosti za državne poslove“, rekao je Đukanović.

Galerija

Bonus video: